Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarmeværk skal have nye vedtægter – igen

Robin Poulsen fotograferet på Bramming Fjernvarmes ekstraordinære generalforsamling i 2019, hvor der også blev vedtaget ændringer af vedtægterne. Nu skal der igen stemmes om vedtægtsændringer, som blandt andet skal gøre Bramming Fjernvarme mere demokratisk ved også et tillade lejere at få lov til at stemme - hvis udlejeren af en bolig ikke selv vil benytte stemmeretten. Arkivfoto: Martin Wilde
Det skal være mere demokratisk og så vil varmeværket spare på udgifterne til omdeling, når der skal indkaldes til generalforsamling. Derfor foreslår et flertal i Bramming Fjernvarmes bestyrelse, at vedtægterne endnu engang skal ændres.

Bramming: Det er kun cirka to år siden, vedtægterne sidst blev ændret. Nu skal andelshaverne i Bramming Fjernvarme atter engang stemme om at ændre værkets vedtægter, når der den 30. september holdes en forsinket generalforsamling for året 2020. Forsinket, fordi generalforsamlingen normalt holdes i maj, men det dengang ikke kunne lade sig gøre på grund af de daværende begrænsninger for, hvor mange der måtte mødes på grund af smittefare.

- Vi vil ændre i vedtægterne for at spare penge. Det er for dyrt og for gammeldags, at vi skal rundt til alle andelshavere med en skriftlig indkaldelse, som skal lægges i deres brevkasser. Det bliver fremover elektronisk – og med en annonce i et lokalt blad – det kan være Ugeavisen, siger Robin Poulsen, som er bestyrelsesformand for Bramming Fjernvarme:

- Vi arbejder frem mod, at indkaldelserne fremover kan ske ved et opslag på værkets hjemmeside og med udsendelse af en mail eller via E-boks.

Annonce

Mere demokrati

Men der er også en anden årsag til, at et flertal i bestyrelsen foreslår at ændre vedtægterne. Det er, at der fra nogle andelshavere har været utilfredshed med stemmefordelingen. Her har Bramming Boligforening, som den største kunde hos Bramming Fjernvarme, tidligere krævet mere indflydelse.

- Når nogen brokker sig, så er vi som ansvarlig bestyrelse nødt til at se på, om vores vedtægter er i orden. Derfor har vi haft kontakt med en advokat, som Dansk Fjernvarme også benytter, og vores forslag til nye vedtægter lægger sig meget tæt op ad Dansk Fjernvarmes standardvedtægter, så vi sikrer, at vedtægterne kommer til at leve op til kravene i varmeforsyningsloven, forklarer Robin Poulsen:

- Det betyder, at vi også åbner for, at der fremover kommer stemmeret til lejere. Og at der kan komme en lejer i bestyrelsen. Hidtil har det kun været muligt for andelshaverne.

Annonce

Maksimalt 15 stemmer

Robin Poulsen tilføjer, at ejeren af lejeboliger forud for generalforsamlingen skal bestemme sig for, om det er ejeren eller boligens lejer, der skal have stemmeretten.

vi også åbner for, at der fremover kommer stemmeret til lejere. Og at der kan komme en lejer i bestyrelsen. Hidtil har det kun været muligt for andelshaverne.

Robin Poulsen, bestyrelsesformand Bramming Fjernvarme

- Vi indfører en begrænsning, så ingen andelshaver kan have flere end 15 stemmer. Det rammer blandt andet mig selv, for jeg har flere end 15 lejeboliger i mit selskab. Men det gør vi, for at sikre demokratiet i Bramming Fjernvarme, som jo er et andelsselskab, hvor hver andelshaver normalt har en stemme. Det betyder, at uanset hvor mange fuldmagter, man må have med, kan man kun få op til 15 stemmer, forklarer Robin Poulsen.

Et flertal på fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer står bag forslaget til vedtægtsændringer, som andelshaverne har fået udleveret og som kan læses på Bramming Fjernvarmes hjemmeside.

Generalforsamlingen

Generalforsamlingen i Bramming Fjernvarme holdes torsdag den 30. september klokken 19 på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole

Tre af de fem bestyrelsesmedlemmer, Robin Poulsen, Søren Tue Nielsen og Liza Gildenpfennig er på valg. Alle tre er villige til genvalg.

Hvis bestyrelsens forslag til nye vedtægter vedtages, skal denne beslutning bekræftes på efterfølgende en ekstraordinær generalforsamling, inden ændringerne kan træde i kraft.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

To gange valgflæsk og ivrig debat i Darum

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Foredrag om baggårdspumaen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Klar til den store eksamen

Ugeavisen Bramming

Jeg var heldig at få en elevplads

Ugeavisen Bramming

Lukning af overkørslen i Gørding sker tidligst til februar

Ugeavisen Bramming

DSB's indtog glæder banegårdens venner

Ugeavisen Bramming

Først taekwondo – dernæst koreansk kimchi

Ugeavisen Bramming

”De fem sorte mænd” bliver i Biblioteksparken

Ugeavisen Bramming

Forening donere 255 nye planter rundt om Mulvadsøen

Ugeavisen Bramming

Når virkeligheden overhaler fantasien

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Vælgermøde blandt 625 malkekøer på Gammelgaard

Ugeavisen Bramming

Tre uger til valget: Det var koldt, men de mødte vælgerne sammen

Ugeavisen Bramming

Jernbanecaféens afløser fundet: DSB åbner en stationsstue på Bramming Banegård

Ugeavisen Bramming

Babytummel gavner motorikken senere i livet

Ugeavisen Bramming

En sønderbydreng fra Darum fortæller

Ugeavisen Bramming

Ældre strømmer til fitness i Grimstrup

Ugeavisen Bramming

Corona-Lone fortæller på Egnsmuseet om pandemier

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Chancelighed og brobygning i venstredrejet kommune

Ugeavisen Bramming

Skal Gadeidrættens dag i Bramming være en tradition?

Ugeavisen Bramming

Livestream om pandemier og Jordens indre

Ugeavisen Bramming

Revyen bliver en klassiker

Ugeavisen Bramming

De lokale kandidater: Villy vil have flere almene boliger

Ugeavisen Bramming

Sejstrup Forsamlingshus er med i Knæk Cancer

Annonce