Annonce
Ugeavisen Bramming

Fortunaskolerne: Fire ud af fem nye skolebestyrelser er klar

Carsten Tønder, som nu er formand for Fortunaskolernes skolebestyrelse, glæder sig over, at det er lykkedes at finde frivillige forældrerepræsentanter til fire ud af de fem nye lokale skolebestrelser. Arkivfoto: Martin Wilde
Fire ud af de fem nye lokale skolebestyrelser ved Fortunaskolerne er nu klar. Kun i Grimstrup kniber det med at finde forældre, der vil gå ind i arbejdet i skolebestyrelsen.

Bramming / Gørding / Vejrup: I Vejrup,   i Gørding samt ved Nordre Skole og Bakkevejens Skole i Bramming er der i løbet af april valgt fem nye skolebestyrelser, som hver især kommer til at bestå af fem forældrevalgte medlemmer, to medarbejderrepræsentanter, to elever samt den lokale afdelingsleder. De nye skolebestyrelser skal mødes seks gange årligt.

De fire skoler har hver især fået fyldt op, når det gælder forældrerepræsentanter i  skolebestyrelserne.

Vi indkalder til et stort samlet skolebestyrelsesmøde for alle de nye skolebestyrelser i juni, hvor de enkelte skolebestyrelser også vil konstituere sig.

Carsten Tønder

- Det kan bestemt kaldes en succes, siger Carsten Tønder, der er formand for den nuværende skolebestyrelse for Fortunaskolerne og tilføjer:

Annonce

- Dem, der har meldt sig, er kommet ind i skolebestyrelserne.

En overordnet skolebestyrelse

Den nuværende skolebestyrelse, som er én samlet bestyrelse for de fem skoler, ophører med at fungere med dette skoleårs udløb. I stedet bliver den erstattet af de fem nye lokale skolebestyrelser samt en overordnet skolebestyrelse, som skal tage sig af det politiske og økonomiske for alle skolerne.

Den overordnede skolebestyrelse kommer til at bestå af de fem formænd for de lokale skolebestyrelser, en forældrerepræsentant fra Linie S, et eksternt medlem, to medarbejderrepræsentanter samt to elever. Denne bestyrelse skal mødes fire gange årligt.

- Vi indkalder til et stort samlet skolebestyrelsesmøde for alle de nye skolebestyrelser i juni, hvor de enkelte skolebestyrelser også vil konstituere sig, siger Carsten Tønder.

Til den tid er det forhåbentlig lykkedes at finde yderligere fire forældre med børn på Egekratskolen i Grimstrup, der vil gå ind i en lokal skolebestyrelse. I Grimstrup er det, som det eneste sted under Fortunaskolerne, endnu ikke lykkedes at finde fem forældre, der vil deltage i skolebestyrelsesarbejdet. Kun en person har ind til videre meldt sig.

Nye skolebestyrelser

Skolebestyrelser vælges hvert fjerde år.

Forældre, der har elever i en kommuneskole, kan stille op til skolebestyrelsen ved den pågældende skole.

Hidtil har der været en samlet skolebestyrelse for alle fem afdelinger af Fortunaskolen.

Med frisætningsforsøget på skoleområdet, som Esbjerg Kommune er en del af, er det blevet muligt at oprette lokale skolebestyrelser for hver enkelt afdeling af Fortunaskolen.

De nye lokale skolebestyrelser skal foreløbigt arbejde i to år.

Hvis frisætningsforsøget forlænges, vil den nye struktur med lokale skolebestyrelser også fortsætte ud over den første periode på to år.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Annonce
Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Slow motion is better than no motion

Ugeavisen Bramming

Ændringer, du ikke tænker over: Stor kirkegård retter ind efter tidens trend

Ugeavisen Bramming

Politi efterlyser vidner til indbrud i biler i Bramming

Annonce