Annonce
Ugeavisen Bramming

Fra Hamburg til Hunderup: Frantz og Kerstin så video med byggegrund på mobiltelefonen og slog til

Her skal vores hus bygges! Frantz og Kerstin Anglmayer-Kempf på deres byggegrund på Jægervænget i Hunderup. Foto: Martin Wilde
Han er dansker, hun er tysker. De har to små børn, og de skal have en god opvækst i trygge rammer - og så faldt valget på en byggegrund i Hunderup. En byggegrund, de kun havde set på mobiltelefonen.

Hunderup: Hvad er det lige, der får en københavner, som har boet halvdelen af livet i Hamburg og omegn til at flytte til Danmark. Og så til Hunderup? Svaret er ganske lige til.

- Det var egentlig Kerstin, som gerne ville til Danmark. Min mor bor i Gredstedbro, så det var nærliggende at købe en grund i Hunderup, fortæller Frantz Anglmayer-Kempf.

Han er københavneren. Det afslører dialekten. Som 23-årig flyttede han, der er udlært bager, til Hamburg. Efter nogle år begyndte han at arbejde sammen med faderen, der sammen med en god ven havde en tatovørbutik på Reeperbahn i Hamburg-bydelen St. Pauli. Lige der, hvor hansestadens berømte natteliv er allermest hektisk.

Annonce

Ukompliceret i Danmark

For nogle år siden mødte Frantz Kerstin, der kommer fra omegnen af Berlin. Hun flyttede op til ham i forstaden Kaltenkirchen, og de blev forældre til Mathilde på tre år og Anthon på et. Og det fik tankerne om deres fælles fremtid på gled. Ikke mindst spørgsmålet om, hvor de skulle bo.

- Jeg har lært Danmark at kende, fordi Frantz' familie bor her og vi har holdt ferie her. Da vi fik Mathilde, fandt vi ud af, at børnepasning er bedre i Danmark. Her er det mere ukompliceret. Alle er åbne og venlige, fortæller 41-årige Kerstin Anglmayer-Kempf:

- Da Frantz' "onkel" (hans fars gode ven, red.bem.) døde, tænkte vi, nu er det ved at være tid. Og så gik det hurtigt. Egentlig ville vi til Ribe, men vi fandt ikke noget hus der, fortæller Kerstin Anglmayer-Kempf.

Da vi fik Mathilde, fandt vi ud af, at børnepasning er bedre i Danmark. Her er det mere ukompliceret. Alle er åbne og venlige.

Kerstin Anglmayer-Kempf
Annonce

Set på mobilen

Frantz Anglmayer-Kempf fortsætter:

- Så kiggede vi efter grunde. Men de var dyre i Ribe. Og så var der en i Hunderup. Den købte vi.

Han fortæller, at de først søgte efter byggegrunde hos ejendomsmæglere. Så blev han opmærksom på Esbjerg Kommunes hjemmeside om grundsalg, og da de fandt en grund, som passede, kørte Frantz' mor fra Gredstedbro til Hunderup. Hun tog mobilen og sendte film ned til familien i Tyskland, som ud fra det, de så på mobilen, besluttede sig for at købe.

Annonce

Et træhus

Nu venter de på, at byggetilladelsen kommer. Så snart den er hjemme, vil et træhus skyde op på grunden.

- Vi vil have et træhus. Det skal være rigtig skandinavisk, siger Kerstin Anglmayer-Kempf.

- Det skal være miljøvenligt. Med varmepumpe og så videre, supplerer Frantz Anglmayer-Kempf.

- Lige nu har vi stueplan og første etage. I Tyskland havde vi både første sal og kælder. Men vi bliver også gamle på et tidspunkt, så vi skal kun have et hus i et plan, fortæller Kerstin Anglmayer-Kempf.

Annonce

Falde til

Huset i Kaltenkirchen er solgt, og familien har lejet et hus i Gredstedbro, mens det nye hus i Hunderup bliver bygget. Datteren Mathilde på tre er allerede begyndt i børnehaven i Hunderup, hvorfra det kan være svært for forældrene at få hende med hjem, når dagen er omme.

Frantz og Kerstin Anglmayer-Kempf med datteren Mathilde på tre og sønnen Anthon på et år i armene har valgt at skifte Tyskland ud med en byggegrund på Jægervænget i Hunderup, hvor familien opfører et træhus. Foto: Martin Wilde

Lige for tiden er de to uden arbejde, men Frantz Anglmayer-Kempf har købt en tatovørbutik i Hviding, som han genåbner den 1. maj, og Kerstin Anglmayer-Kempf, der uddannet optiker, vil søge arbejde om et halvt år. I mellemtiden vil hun lige blive lidt bedre til at tale dansk.

- Jeg synes, Ribe er en skøn by. Og når jeg hører Frantz tale med sin mor, lyder det ikke så svært. Her er så roligt. Jeg behøver ikke være bange for, at mine børn kan lege på gaden. Og Mathilde er så glad for børnehaven. Hun ville slet ikke med hjem den første dag.

Kerstin Anglmayer-Kempf smiler. Hun er tydeligvis glad for den nye retning, hendes og familiens liv er på vej til at tage - med udgangspunkt i Hunderup.

Byggegrunde i Hunderup

Esbjerg Kommune har inden for det seneste år udstykket 20 nye byggegrunde på Jægervænget i det vestlige Hunderup. Desuden har kommunen endnu to byggegrunde til salg på nabovejen Møllevænget.

To af grundene på Jægervænget er solgt, og på den ene er byggeriet allerede i gang.

Grundstørrelsen varierer fra 879 kvadratmeter til 1434 kvadratmeter.

Grundpriserne varierer tilsvarende fra 237.330 kroner til 387.180 kroner.

Kilde: byggegrunde.

esbjergkommune.dk

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce