Annonce
Ugeavisen Bramming

Haveguru kommer til Bramming

I 25 år har havelivet været omdrejningspunktet i Claus Dalbys liv, og det fortæller han om, når torsdag den 5. maj holder foredrag på Bramming Bibliotek. Pressefoto
I 25 år har havelivet været omdrejningspunktet i Claus Dalbys liv. Torsdag kan du møde haveguruen, når han på Bramming Bibliotek fortæller om haver - store og små.

Bramming: Det er 25 år siden, han købte et herskabeligt hus i Risskov med en stor have på godt og vel 4.000 kvadratmeter. Det var dog ikke haven, der gjorde, at han straks blev forelsket i stedet. Det var den charmerende patriciervilla fra 1908 og beliggenheden i skovbrynet.

Faktisk levnede han ikke haven mange tanker. Det ændrede sig imidlertid drastisk, da han kort tid efter kom til Hune og mødte blomstermaleren Anne Just. Dette møde gjorde, at han blev haveinteresseret i løbet af et splitsekund!

Siden har havelivet været omdrejningspunktet i Claus Dalbys liv, og det fortæller han om, når torsdag den 5. maj holder foredrag på Bramming Bibliotek. Foredraget handler om Claus Dalbys kreative arbejde med haven, havebøger, tv og spændende mennesker, han har mødt.

Annonce

Efter pausen vil Claus Dalby præsentere sin bog: ”Små haver, store drømme”. Selvom nutidens haver er mindre end før i tiden, er der mulighed for at indrette sig med planter og lave hyggelige grønne oaser. Og det er nemmere at skabe stemning i et intimt rum. Claus Dalby præsenterer i bogen og på biblioteket en række haver, der alle har det til fælles, at de er under 400 kvadratmeter. Claus Dalby viser eksempler fra rækkehushaver, byhaver, parcelhushaver og kolonihaver, og der er mange gode råd og tips til dem, der kun har en begrænset grund til rådighed.

Foredraget arrangeres af Esbjerg Kommunes Biblioteker i samarbejde med Foreningen Aktive Kvinder i Bramming. Billetter kan købes på www.esbjergbibliotek.dk. /pm

Byt planter på biblioteket

Nu kan du også bytte planter på biblioteket i Bramming!

Fra mandag 25. april til fredag 6. maj er der plantebytte på Bramming Bibliotek.

Kom forbi med stiklinger, knolde og hvad du ellers har, og tag en anden plante med hjem kvit og frit!

Både stue- og haveplanter kan bruges, oplyser biblioteket.

Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden

Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny skovkirkegård vokser op midt i Bramming

Annonce
Ugeavisen Bramming

Kim vil sætte tanker i gang på kirkegård

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Kommunen er snart klar med strategisk varmeplan

Ugeavisen Bramming

Fjernvarme: Lokalråd opfordrer byens beboere til lige at se tiden an

Ugeavisen Bramming

Mikkel laver prisbelønnede videoer for lokal ejendomsmægler

Ugeavisen Bramming

Kim fra Esbjerg kører hver uge til Bramming for at dyrke sin hobby

Ugeavisen Bramming

Modelbaneklub fejrer 10 års fødselsdag med åbent hus

Ugeavisen Bramming

Landsby vil starte eget fjernvarmeprojekt

Ugeavisen Bramming

Landbrugsskole vil være med på fjernvarmeprojekt

Annonce