Annonce
Ugeavisen Bramming

Politisk fodslaw i Byrådet: Helhedsplan Bramming godkendt

Helhedsplanen for det store område omkring Bramming Idræts- og Kulturcenter blev godkendt på mandagens byrådsmøde på Rådhuset i Esbjerg. Illustration: Esbjerg Kommune
Lokalplanarbejdet omkring det store område ved Idræts Allé kan nu begynde og ventes afsluttet med udgangen af 2021.
Annonce

Bramming: Selv om vestenvinden hylede gevaldigt udendøre, og bølgerne også skvulpede lidt ekstra under Esbjerg Byråds diskussionen om en kommuneplanændring og byggeri af et muligt 12 etagers højhus i Esbjerg Midtby, så var der totalt vejrskifte indendøre et par punkter senere.

Dagsordenen lød på ”Helhedsplan Bramming”, og her blæste der lutter milde vinde, lød anerkendende ord og var politisk fodslaw: Helhedsplanen blev vedtaget i enighed.

Dermed blev der givet grønt lys for, at arbejdet med udarbejdelse af den nødvendige lokalplan for området omkring Idræts Allé – inklusiv det store grønne areal ved Jensens Planteskole – kan igangsættes og planlægges som et visionært projekt for en ”generationernes by”.

Her lægges op til både højt (tre-fire etagers) byggeri, rækkehuse og såvel seniorboliger (40 pct.) som familieboliger (60pct.), ligesom der skal arbejdes videre med mulighed for både ejerboliger, private lejeboliger eller almene boliger.

Der kalkuleres endvidere med et sundhedshus, som blandt andre Fysio Danmark Bramming og Esbjerg Kommune længe har ytret interesse for.

Annonce

Generationernes by

Helhedsplanen for ”generationernes by”, som er udarbejdet af forvaltningen for sundhed- omsorg- og fritid samt teknik- og miljøforvaltningen i tæt samarbejde med diverse interessenter, blev forelagt af formanden for sundhed- omsorgs- og fritidsudvalget, Olfert Krog (DF), og herefter stod den på roser hele vejen rundt: Fra de to lokale Henning Ravn (V) og Ulla Koman-Mejer (S), fra Karsten Degnbol (V) i Darum, Jørn Boesen Andersen (SF) i Hunderup og fra May-Britt Andrea Andersen (C) og Preben Rudiengaard (V) i Ribe.

”Generationernes by” afgrænses arealmæssigt af Gabelsvej mod nord og vest, mod syd af Idræts Allé med Kultur- og Fritidscentret samt mod øst af Bakkevejens Skole, fodboldbanerne og Skøjtesøerne.

Annonce

Samspil og energi

Mod nord ligger Nordre Skole, mod vest Solgården, Kultur- og Fritidscentret mod mod syd – samt mod øst Bakkevejens Skole og de nyrenoverede Skøjtesøerne. Én af visionerne bag helhedsplanen er da også at lægge op til øget samspil mellem institutionerne, og desuden kan synenergierne styrkes med boliger, sundhedshuset samt flere mulige udendørs aktivitetsmuligheder.

Det videre forløb for Helhedsplan Bramming er nu, at der udarbejdes en lokalplan til forventelig vedtagelse i slutningen af 2021. Hvorefter første spadestik til en realisering af ”Generationerne By” kan tages fra 2022.


Det videre forløb for Helhedsplan Bramming er nu, at der udarbejdes en lokalplan til forventelig vedtagelse i slutningen af 2021. Hvorefter første spadestik til en realisering af ”Generationerne By” kan tages fra 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce