Annonce
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Kis Dybtved bærer for tiden på en stor hemmelighed, skriver hun i denne klumme. En hemmelighed som familiens hun næppe afslører. Foto: Martin Wilde

For et par dage siden så jeg pludselig, at det allerede igen var tid til en klumme. Puha, hvor er tiden blevet af? Så nu er det vist om at få tankerne i gang, for hvad skal mit emne være denne gang? Forårets snarlige kommen med al dens pragt, sporadiske varme og sprudlende farver, der pibler frem af jorden? Åbningsfesten, efter en lang og træls corona-nedlukning?

Jeg kunne jo også skrive lidt om de tanker, jeg har til den kommende sommer. Disse er mange, og jeg er sikker på, at nogle endda er ganske urealistiske, da tankerne og drømmene indeholder både lange varme dage, kølige drinks og kæmpe fester, hvor kram og kys deles rundhåndet ud. Tænk, om jeg kan rejse hvorhen, jeg vil. Ikke at jeg ved, hvor jeg vil rejse hen, men bare tanken om at jeg kan, giver en dejlig mavefornemmelse.

Jeg tror dog, jeg vil bevæge mig i en helt anden retning og skrive om noget, vi alle kender til. Noget vi alle har haft og måske endda stadig har. Noget, som kan være smertefuldt, frydefuldt eller bare ret så irriterende. Jeg har nemlig tænkt mig at skrive om hemmeligheder.

Ifølge undersøgelser indrømmer halvdelen af danskerne, at de gemmer på noget, som de aldrig har fortalt nogen. Det vil sige, at vi næsten kan være sikre på, at når vi møder et menneske, så har vedkommende en eller flere hemmeligheder på lager.

Man kan have hemmeligheder med nogen, eller med andre ord være fælles om en fortrolig viden, som andre ikke må få noget at vide om.

Man kan også have hemmeligheder for nogen og dermed bevidst skjule nogle oplysninger. Sidstnævnte form bliver ofte brugt i forhandlingssituationer, hvor parterne måske kan have et fortrin ved at tilbageholde visse oplysninger.

En hemmelighed kan være velbevaret og følge familier gennem generationer.

Nogle hemmeligheder kan være tunge at bære på og have frygtelige konsekvenser for den eller de, som bærer på den.

Omvendt kan hemmeligheder også være sjove at have. Jeg husker stadig, hvor sjovt jeg havde det, mens jeg i al hemmelighed arrangerede en overraskelse til min mand, ligesom jeg altid har elsket at have søde hemmeligheder til både jul og fødselsdage.

Der er små og store hemmeligheder, hvis størrelse afgøres efter en ukendt målefaktor. Hvad jeg måske synes, er en stor hemmelighed, kan for andre være lille og ganske ubetydelig.

Man kan gå med en hemmelighed, uden at vide, hvor man går hen med den. Man kan gemme på en hemmelighed uden dog at have et helt specifikt rum, hvor den gemmes i, og endelig kan man holde på en hemmelighed, selvom den ikke fysisk kan mærkes mellem hænderne.

Mens nogle mennesker ikke er i stand til at holde på en hemmelighed, kan andre holde så fast på den, at den aldrig kommer videre.

Der findes offentlige hemmeligheder, som er viden eller oplysninger, som i princippet er hemmelige, men som alle alligevel mener, de kender til. Denne form for hemmelighed forbindes ofte med kendte personer og afslører ikke sjældent private og skjulte forhold om denne.

Hvem husker ikke Me-too-bevægelsen, som tog sit udspring i en længe bevaret hemmelighed.

Der opstod hurtigt offentlige hemmeligheder om hvem, der var involveret, og hvor overgrebene var foregået.

I min verden er det ok at have hemmeligheder, hvis ikke det skader andre.

Lige for tiden har jeg en stor hemmelighed, der optager mig rigtig meget. Jeg tænker på den, smiler lidt ved mig selv, når den presser sig på, og uha hvor har jeg lyst til at dele den med nogen.

Men gør jeg det, så er det jo ikke længere en hemmelighed. Så indtil videre er den velbevaret hos mig.

Lige for tiden har jeg en stor hemmelighed, der optager mig rigtig meget. Jeg tænker på den, smiler lidt ved mig selv, når den presser sig på, og uha hvor har jeg lyst til at dele den med nogen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Hemmeligheder

Ugeavisen Bramming

Coronaramt

Annonce