Annonce
Ugeavisen Bramming

Husk at reservere plads i julen

Der bliver julegudstjenester i Hunderup Kirke en gang den 23. december og to gange den 24. december. Juleaftensformiddag er det en friluftsgudstjeneste. Arkivfoto: Martin Wilde
Sådan lyder det traditionelt hvert år fra DSB. Men i år gælder det også for gudstjenesterne i Kongeåpastoratets kirker.
Annonce

Hunderup / Jernved / Vilslev / Gredstedbro: Skal du i kirke juleaftensdag i Hunderup eller en af de andre kirker, som hører under Kongeåpastoratet, skal du bestille plads forud. På grund af smittefare med coronavirus er der et yderst begrænset antal pladser i kirken, og derfor er der indført obligatorisk pladsreservering til alle gudstjenester. Ikke juleaftensdag men faktisk til alle gudstjenester frem til og med juleaftensdag.

Juleaftensdag er traditionelt en af de dage på året, hvor flest vil i kirke, og derfor holdes der to gudstjenester i Hunderup den dag klokken 10.30 og 14.30. Den første klokken 10.30 afvikles som en friluftsgudstjeneste. Desuden holdes en gudstjeneste allerede den 23. december, for dem der ikke kan vente – eller ikke kan få plads den juleaftensdag.

Annonce

Optages og streames

- Vi har jo begrænsninger på, hvor mange der kan være i kirkerne til vores gudstjenester. Så vi vil forsøge at optage gudstjenesterne den 23. december, og så lægge dem ud på vores Facebook-side, så de kan ses den 24. december af dem, der ikke kan komme i kirke, fortæller sognepræst Ole Witte Madsen.

Der er blot lige et mindre problem, som skal klares først. Eller som Ole Witte Msadsen udtrykker det:

- Det er i hvert fald vores ambition, for vi har et lille problem: vi har endnu ikke nogen kameramand. Men det problem håber vi at løse inden den 23. december, siger Ole Witte Madsen.

Annonce

Mange gudstjenester

Også i Vilslev Kirke er der gudstjenester både den 23. og den 24. december, juledag og anden juledag.

- I Vilslev Kirke må der med de nuværende coronarestriktioner være 32 personer. Derfor bliver der en julegudstjeneste både den 23. december og den 24. december, siger Olle Witte Madsen.

Vi vil forsøge at optage gudstjenesterne den 23. december, og så lægge dem ud på vores Facebook-side, så de kan ses den 24. december af dem, der ikke kan komme i kirke.

Ole Witte Madsen


Til gengæld er der lukket i kirkerne i Gredstedbro, Hjortlund og Jernved den 23. og den 24. december. I stedet holdes der juleaftensdag en fællesgudstjeneste i Kongeåhallen i Gredstedbro – også her med obligatorisk pladsreservation. Juledag er det atter gudstjeneste i Hunderup, Vilslev, Hjortlund og Jernved kirker, og anden juledag i kirkerne i Gredstedbro og Vilslev, men Hunderup, Hjortlund og Jernved springer over den dag. Til gengæld er der gudstjeneste i Hunderup Kirke søndag den 27. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce