Annonce
Ugeavisen Bramming

Hvad synes du om de brune affaldsspande?

Johnny Nielsen, Bramming: - Det er sådan set noget bøwl, men vi gør det alligevel. Vi har døjet lidt med bananfluer i køkkenet, og vores spand er langt fra fyldt op, når den hentes hver anden uge. Så meget grønt madaffald har vi altså heller ikke, men jeg synes ikke, det er svært at skille madaffald, kaffegrums og lignende fra såkaldt almindeligt husaffald.
Annonce

BRAMMING: Ugeavisen gik en tur på gaden i Bramming for at høre, hvad holdningen er til at sortere affald og til de mange nye affaldsspande, som alle borgere i Esbjerg Kommune nu skal benytte.

Gitte Ladefoged, Vejrup med tre-årige Sebastian på armen:- Jeg synes, det er en rigtig god idé, og der er jo meget fornuft i at undgå madspild. Jeg har noget at komme i hver eneste dag, og jeg synes ikke, det er svært at adskille, hvad der skal i den brune spand, og hvad der skal i skraldespanden til almindeligt husaffald. Jeg har også talt med kolleger om det, og vi synes, det er fint, at appelsinskræl, æggeskaller, kaffegrums, kartoffelskræl og så videre kan genbruges til noget fornuftigt. Jeg håber så også, at det virkelig køres til genbrug.
Johnny Nielsen, Bramming:- Det er sådan set noget bøwl, men vi gør det alligevel. Vi har døjet lidt med bananfluer i køkkenet, og vores spand er langt fra fyldt op, når den hentes hver anden uge. Så meget grønt madaffald har vi altså heller ikke, men jeg synes ikke, det er svært at skille madaffald, kaffegrums og lignende fra såkaldt almindeligt husaffald.
Ida Juel (t.v.) og Gitte Krabbenhøft i Gørding:- Det er da okay med den spand, vi skal bruge for at undgå madspild. Der har nok været lidt start-problemer, for den første måned fik vi kun tømt én gang. Så lå noget af affaldet jo og gærede og ”duftede”. Vi har også haft lidt bøwl med poser, der gik i stykker. Og faktisk kan vi slet ikke fylde spanden, så den blæser jo nemt omkuld, når den kun er en tredjedel fyldt op. Men selve ideen med at genbruge det, der ellers bar’ skulle ud, er jo god!
Jørgen og Merete Nielsen, Bramming:- Vi synes, det er en fin-fin ordning, og det er jo kun godt, at det kan genbruges til anden energi. Vi er kun to i husstanden, så vi kan selvfølgelig ikke fylde spanden, men det fungerer bedre og nemmere end vi havde forventet at sortere affaldet op. Vi er også kommet til at tænke mere over, hvad og hvor meget vi smider ud. Det er måske heller ingen skade til.
Kim Andersen, Bramming:- Vi har vel haft den brune spand et halvt års tid, og det fungerer meget godt. Vi er kun to i husstanden, og førhen fik vi jo affaldsspanden tømt hver uge. Nu er det hver anden, men vi kan fint klare os. Jeg synes måske, man med fordel kunne dele spanden op i to rum og så tømme den hver uge. Vi bor i parcelhus og har nu fem spande plus miljøspanden. Det er jo lidt voldsomt, men da okay nok.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce