Annonce
Ugeavisen Bramming

Jamen det husker jeg da!

Klummeskriver Kis Dybtved kan nu huske, hvad hun gør for bedre at huske, hvor hun og husbonden har gemt de vigtige ting, når de er på ferie - eller kan hun? Privatfoto
Annonce

Vi har desværre, som mange andre, prøvet at komme hjem til et hus, hvor ubudne gæster har været på besøg. To gange endda og begge gange var vores hus gennemrodet, og diverse skuffer og skabe var endevendte og lå hulter til bulter rundt i huset. Begge gange var tyvenes udbytte begrænset, enten fordi vores ting måske ikke faldt i deres smag, eller måske fordi de ikke havde tid nok til at få effekterne fjernet. I hvert fald var oprydningen og ubehaget ved, at nogen havde rodet i vores ting efter besøgene det, der fyldte og stadig fylder mest i vores erindring om oplevelserne. Tanken, om at det kan ske igen, slipper os aldrig helt.

For os har det betydet, at vi nu altid overvejer, hvad vi skal fjerne fra hjemmet, når vi tager på ferie, eller om vi skal gemme de ting, som vi ikke ønsker skal blive stjålet ved et eventuelt indbrud igen.

Sidst nævnte har dog givet os lidt hovedbrud, idet vi har oplevet at gemme tingene så godt, at det kan ske, vi ikke husker, hvor vi har gemt det.

Dette har givet anledning til mange diskussioner, for selvfølgelig er det ikke mig, der ikke kan huske. Jeg er ganske sikker på, at det er min kære husbond, som er blevet glemsom på ”sine gamle dage”. Og ikke nok med, at han er blevet glemsom, han er også blevet noget så stædig. Tænk at han slet ikke kan huske, at det var ham, der fik ansvaret for at gemme de vigtige papirer! Pinligt er det derfor også, når det sker, de skjulte effekter pludselig dukker op, og jeg så erindrer, at det var vist nok var mig selv, der havde lagt dem der.

Antallet af hvor mange gange jeg har tabt et væddemål om hvem det var, der gjorde hvad og hvorfor, kan ikke tælles længere. Heldigvis er jeg blevet bedre til at huske, at jeg som regel altid taber. Og jeg er derfor blevet mere forsigtig med at indgå i væddemål, som indeholder forhold, der refererer til min hukommelse.

Ikke at huske eller at glemme behøver ikke altid skabe store problemer. Efter vi er kommet i alderen, hvor nogle faste rutiner skal overholdes, og hvor forsvundne briller og mobiler er blevet en del af hverdagen, får vi herhjemme os ofte et grin, når vi kærligt hjælper hinanden med at huske.

Utallige er de gange, hvor vi må ringe til hinanden for at lokalisere hvor mobilen er blevet efterladt, ligesom indkøb af ekstra læsebriller blot er blevet lige så almindeligt som at købe kaffe. Når så den forsvundne brille dukker op, så har vi jo bare et ekstra par til næste gang, de blive borte.

Indimellem er det faktisk helt rart ikke at skulle huske alting. Vi er for eksempel blevet meget glade for de sms’er, der med jævne mellemrum gør os opmærksomme på, at nu er der afsat tid til tandlægen eller nu ligger den bestilte bog klar på biblioteket. En stor hjælp til ikke at glemme vigtige aftaler og til at huske hvad, der er på dagsordenen.

Som jeg indledte med, er de tidligere indbrud dybt forankret i vores hukommelse. Da vi for et par år siden skulle på ferie, havde vi derfor også bestemt, at vi ville gemme NemId-nøglerne på et sikkert sted. Vi var enige om, at netop dette gode gemmested:

- Jamen, det husker vi da.

Syv måneder senere fandt vi dem ved et tilfælde, og da var de for længst blevet erstattet af nye.

Vi har derfor nu besluttet os for, at vi fremover altid vil tage et billede af, hvor vi gemmer tingene. Så må vi bare håbe, vi kan huske, at vi har taget billederne, og dernæst huske hvor mobilen er.

Indimellem er det faktisk helt rart ikke at skulle huske alting. Vi er for eksempel blevet meget glade for de sms’er, der med jævne mellemrum gør os opmærksomme på, at nu er der afsat tid til tandlægen eller nu ligger den bestilte bog klar på biblioteket. En stor hjælp til ikke at glemme vigtige aftaler og til at huske hvad, der er på dagsordenen. Som jeg indledte med, er de tidligere indbrud dybt forankret i vores hukommelse. Da vi for et par år siden skulle på ferie, havde vi derfor også bestemt, at vi ville gemme NemId-nøglerne på et sikkert sted. Vi var enige om, at netop dette gode gemmested:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce