Annonce
Ugeavisen Bramming

Klar til jule- og nytårs-servering

Festsalen på Blichers Kro er parat til at tage imod gæster i den store, lyse, nymalede festsal: Men indtil videre er der ikke lige rift om den, siger Brian Dybtved Thiim. Foto: Kirsten Enevoldsen
Brian Dybtved Thiim på Blichers Kro i Tjæreborg oplever, at mange store firmaer ikke rigtig tør binde an med julefester og -frokoster. Til gengæld har han fået nogle gode frokostordninger aftalt.
Annonce

TJÆREBORG: Aflyste julefrokoster præger i dette corona-år kroers, restaurationers, hotellers og øvrige spisesteders ordrebøger. Også i foråret var der smalhals, og alle havde satset på, at november-december skulle rette op på det:

-Men det kommer næppe til at ske, siger kromanden på Blichers Kro i Tjæreborg, Brian Dybtved Thiim, der ikke nær har de aftaler på julefester- og frokoster hverken i krostue, restaurant eller festsal. Til gengæld har han benyttet de sløve tider i foråret til at få festsalen nymalet og shinet op. Og det ser godt ud, kan man kun fastslå.

Annonce

Frokostordninger hjælper

Brian Dybtved Thiim oplever, at de store firmaer ikke tør binde an med julefrokoster som de plejer. Hverken for antal eller afstand kan corona-reglerne overholdes, og til en ”rigtig” julefrokost hører øl og snaps, hvilket heller ikke lige passer godt med corona-reglerne:

-Til gengæld har jeg fået aftalt en god frokostordning hver dag i en række firmaer, så jeg her leverer godt 70 jule-frokostanretninger til billige penge hver dag.

Martin Grabe har travlt med at koge suppe i køkkenregionerne. Foto: Kirsten Enevoldsen

-Det samme gælder for den varme mad – både her på kroen, til afhentning og til levering. Her har jeg komponeret en tre retters menu til en pris, alle kan være med på. Den serveres helt ned til en-to personer, og vi gør os så umage for at gøre det hele julesmags-venligt, fortæller Brian, der også har streget både det store juletræ og juletræsfesten for børn i den store sal:

-Men jeg er imponeret over og glad for, at lokalbefolkningen støtter op om kroen, og vi bringer jo fortsat gratis ud til folk i Bramming-området.

Annonce

125 ande-menuer

Morten aften er Brians sidste store levering – en slags fortræning til julen med 125 ande-menuer ud af huset i hold på kroen. Sammen med sit køkkenpersonale er han da også klar til at tage imod bestillinger til både jule- og nytårsmenuer, der er klar til en tur i ovnen lige før servering rundt i hjemmene.

-Vi må jo gøre, hvad vi kan. Det er vi også helt indstillet på, og så håber vi jo, at vi snart er tilbage ved normale tider igen. For det her godt nok barskt og hård ved likviditeten, siger Brian Dybtved Thiim, der dog endnu ikke har tabt humøret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Traditioner

Annonce