Annonce
Ugeavisen Bramming

Bramming Kulturpris gik i 2021 til bilforhandler Storgaard

Ebbe Storgaard med kulturpris-trofæet i favnen, komité-formand Inge Habekost (t.v.) og ildsjælen bag Bramming Kulturnat, Ulla Koman-Mejer. Foto: Prebens Foto & Video
Du er altid med på at være vært for et fællesskabs-arrangement, lød motiveringen fra kulturpriskomiteen.

BRAMMING: Unge Ebbe Storgaard Bendixen fra Storgaard Biler dukkede pludselig henad klokken ni sammen med sine svigerforældre, Lone og Henning Storgaard, op ved Bramming Egnsmuseum. Han er normalt ikke stamgæst her, men måske de irske folkemusiktoner fra West Coast orkestret om bord på Jørgen Thiims mobile stortrailer-scene lokkede?

Så pakkede musikken sammen, og formanden for kulturpris-udvalget, Inge Habekost, entrede scenen på lastbilens lad, tog ordet – og serverede svaret på Ebbes tilstedeværelse:

- I år har fokus for kulturpris-komiteen koncentreret sig om det, den eller dem, der skaber glæde hos os alle – store som små, kvinder som mænd. Her faldt opmærksomheden hurtigt på Storgaard Biler, hvor man altid er med på at være værter til et arrangement for hele byen: Tøseløbet, mandehørm, fastelavns-tøndeslagning – og på det seneste også cykelløb, motiverede Inge Habekost – og kaldte Ebbe frem.

Annonce

En synligt overrasket – og vist lettere benovet – Ebbe modtog herefter det udvalgte kunstværk som synligt bevis for, at han er den niende modtager af Kulturnat-Brammings kulturpris. Kunstværket var én af de stenskulpturer, Vejrup-stenhugger Jørgen Martin Pedersen netop nu og frem til 20. juni udstiller på Bramming Egnsmuseum:

En kæmpe overraskelse

- Sørme noget af en overraskelse det her. Jeg anede intet. Vidste ikke, hvad mine svigerforældre havde gang i, da de sagde, at jeg altså skulle holde torsdag aften fri. Men ja. Jeg er da både glad og stolt over det her. Og nej – jeg er ikke lige typen, der tit kommer på kunstmuseum, men hvor er den flot skulpturen her. Tak!

Den er flot. Jeg skal nok finde en god plads til den, lovede Ebbe Storgaard. Foto: Prebens Foto & Video

Ebbe fortæller, at han udover en travl hverdag - både på arbejde og hjemme i familien altid har været meget begejstret for sport – både som udøvende og foran flimmeren:

- Jeg kan så også godt lide at leve med i byens aktiviteter, og jeg synes, man skal støtte op om det, der giver lokalt fællesskab. Derfor rydder vi gerne udstillingshallen og lægger plads til nogle forskellige initiativer. Det er faktisk rigtig hyggeligt, siger han.

Kulturpris-komiteen 2021

Det var i år niende gang Kulturnat-Bramming uddelte Bramming Kulturpris. Komiteen for udvælgelsen af kandidater har bestået af Inge Habekost, Hanne Andersen og Jane Junkuhn.


Jeg kan så også godt li’ at leve med i byens aktiviteter, og jeg synes, man skal støtte op om det, der giver lokalt fællesskab. Derfor rydder vi gerne udstillingshallen og lægger plads til nogle forskellige initiativer. Det er faktisk rigtig hyggeligt.

Ebbe Storgaard Bendixen


Om der bliver tøseløb i år?

- Jeg ved det ikke endnu. Det er jo første fredag i september, det i givet fald skal holdes, og sidste år blev der jo corona-aflyst. Jeg har ikke hørt, hvilke planer, der er i år, siger Ebbe, som personligt har lidt kalender-problemer. I de dage skulle hen nemlig gerne ned at cykle i de spanske bjerge:

-Men vi får se, lød det fra den overraskede og storsmilende kulturpris-modtager 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

BB i Jyllandsserien

Ugeavisen Bramming

I det grønne rige

Annonce