Annonce
Ugeavisen Bramming

Mark skal aktivere de unge i og ved centret i Bramming

27-årige Mark Fæster er ansat af Sport og Event Park Esbjerg til to eftermiddage hver uge at aktivere de unge i og omkring fritidscentret i Bramming. Foto: Martin Wilde
27-årige Mark Fæster er ansat til at aktivere de unge i Bramming Fritidscenter. Også de unge, der blot opholder sig udenfor centrets indgang.
Annonce

BRAMMING: Onsdag og fredag eftermiddag skal der ske noget i fritidscentret. De to eftermiddage i ugen har Sport og Event Park Esbjerg ansat Mark Fæster til at aktivere de unge, som opholder sig i og ved fritidscentret. Også de unge, som blot kommer til centret for at hænge ud ved indgangen, hvor de skaber utryghed for andre, som det har være beskrevet de foregående uger her i avisen.

- Jeg skal hjælpe med at aktivere og tilpasse de unge i området. Der skal være plads til alle, og jeg skal føre ud i livet, at de unge bliver aktiveret i sunde aktiviteter. Jo mere, de er engageret, jo mere vil de respektere forholdene her i centret, siger Mark Fæster.

Blå bog

Mark Fæster er 27 år.

Han har en kandidatgrad fra Syddansk Universitet i sport og eventmanagement.

Han er opvokset i Københavnsområdet, har boet det meste af sit voksne liv i Canada og de seneste to år i Esbjerg.

Man kan kalde det fri leg i fritidscentret, det Mark Fæster skal sætte i gang, for de unge er velkommen til at benytte sig af alle faciliteter.

- Jeg prøver at spille fodbold eller hockey – eller hvad de nu har lyst til. Det gælder om at få dem til at lave noget – at lære hinanden at kende. I efterårsferien har vi været så heldige at få nogle instruktører til at hjælpe med gymnastik. Vi har vendt det at få nogle instruktører fra nogle af de foreninger, der benytter centret, til at komme en gang imellem, fortæller Mark Fæster.

Fredag i efterårsferien hjalp Bramming IF Gymnastik med instruktører, så børn og unge kunne have en god dag i centret. Mark Fæster håber, at også andre af foreninger, der benytter idrætscentret i Bramming, med ujævne mellemrum vil hjælpe med at stille instruktører til at aktivere de unge. Foto: Poul Carlsen
Annonce

De skal ind i centret

Mark Fæster har ikke tidligere arbejdet med utilpassede unge.

- Jeg har mødt nogle af dem, der har hængt udenfor, og målet er at få dem ind i centret og skabe venskaber. Hvis jeg ser dem, spørger jeg dem, hvad de er interesseret i at lave. Jeg vil prøve at give dem et tilhørsforhold til faciliteterne herinde, fortæller Mark Fæster.

Fredag i efterårsferien hjalp Bramming IF Gymnastik med instruktører, så børn og unge kunne have en god dag i centret. Foto: Poul Carlsen

Han betegner de unge, der hænger ud ved fritidscentret, som unge etniske danskere med et hårdt bagland og at de ikke rigtig passer deres skolegang. De kommer tilrejsende fra Ribe og Holsted.

- Jeg håber på at give dem en ny hobby – en sportsinteresse. Jeg skal jo primært være her for at få integreret alle børn og unge. Der skal være plads til alle her i centret, om det er sport eller andet, vi har gode aktiviteter for dem. Jeg skal gøre mit bedste for at skabe stemning og godt humør, siger Mark Fæster, der er at finde i centret hver onsdag og fredag eftermiddag.


Jeg har mødt nogle af dem, der har hængt udenfor, og målet er at få dem ind i centret og skabe venskaber. Hvis jeg ser dem, spørger jeg dem, hvad de er interesseret i at lave. Jeg vil prøve at give dem et tilhørsforhold til faciliteterne herinde.

Mark Fæster
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce