Annonce
Ugeavisen Bramming

Nej-nej - Jensen's lukker ikke

Lokalrådsformand Torben Kjær Andersen fik sig en spændende snak med planteskolemanden Jensen, som lægger jord til generationernes by i Bramming. Foto: Kirsten Enevoldsen
Esbjerg Byråd tager stilling til ”Generationernes by” den 2. november.
Annonce

BRAMMING: Nej-nej. Jeg har skam ingen planer om at lukke planteskolen. Overhovedet ikke. Derimod har jeg planer om at sælge noget af jorden til kommunen, så ”Generationernes by” kan realiseres.

-Sådan hænger det sammen, fastslår planteskoleejer Kaj Jensen fra Jensen’s Planteskole Bramming, som har mødt spørgsmålet flere gange efter sidste uges omtale af det oplæg om ”Generationernes by”, som sundheds- og omsorgsudvalget behandlede i sit sidste møde.

Der er da også god plads til det hele, og indtil videre er der i budgetforslaget for 2021 afsat godt én mio. kroner til de videres forberedelser.

Annonce

Sundhedshus på hjørnet

Det mest presserende for den generationernes by, helhedsplanen opererer med, er at få afklaret, hvad et kommende sundhedshus på et areal over for Bramming Fysioterapi skal indeholde. Foruden Bramming Fysioterapi, der har meldt sig som interesseret, kan både praktiserende læger, tandlæger og tandteknikere komme på tale.

Planerne er endnu i den indledende fase, men fysioterapeuterne, der bor i lejede kommunale bygninger på Idræts Allé 8, har længe været på udkig efter nye og større lokaler.

-Jeg synes, det er en fin idé med et sundhedshus, ligesom jeg synes, skitsetegningens ideer med punkthusbebyggelse i varierende etagehøjder, seniorboliger, grønne områder og ideerne om samspil mellem institutioner skole, fritidsfaciliteter m.v. er spændende. Men min planteskole bevares altså, siger Kaj Jensen med et smil.

Annonce

Perspektivrig plan

Lokalrådsformand Torben Kjær Andersen finder også ideerne bag helhedsplanen perspektivrige for den kommende udvikling af Bramming:

-Tankerne om Bramming Kultur- og Fritidscenter som en væsentlig ”motor” i helhedsplanen er også interessante. Her trænger til noget liv og mere åbning over mod Bakkevej, så det bakker vi i lokalrådet 100 pct. op om.

Fakta om Jensen's

Jensen’s Planteskole bliver liggende, hvor den ligger, fastslår Kaj Jensen og fortæller historien bag den:

-Brammings første såkaldte handelsgartneri blev drevet af gartner Hyldahl og lå i Storegade – sådan cirka over for Den Lille Bagers nuværende adresse. Hyldahl var en dygtig gartner, der lavede fine haveplanter og planter – hvidtjørn og den slags – til markskel.

-Planteskolen her i Idræts Allé grundlagde han i 1903 som en afdeling af handelsgartneriet og drev den frem til slutningen af 2. verdenskrig.

-Her overtog min far den, og i 1995 tog jeg så over, oplyser Kaj Jensen, der indtil da selv havde noget planteskole ud ad vejen mod Gørding.

-Her har jeg jorden endnu, men som gartneri ligger det stille. Jeg har planteskolen her inde i byen, og min søn Rasmus er også gartner og planteskolemand, så jeg tror godt, jeg kan love brammingenserne fine planter mange år frem.


Tankerne om Bramming Kultur- og Fritidscenter som en væsentlig ”motor” i helhedsplanen er også interessante. Her trænger til noget liv og mere åbning over mod Bakkevej, så det bakker vi i lokalrådet 100 pct. op om.

Bramming Lokalråd


Lokalrådet påpeger dog i sit høringssvar, at det ikke er videre logisk, at man ikke inddrager forholdene på Bakkevejens Skole – og i det hele taget folkeskolesituationen – i Bramming i fremtidsvisionerne.

-Jeg har noteret, at der er indtegnet en ”mulig udvidelse” af Nordre Skole. Men det er og bliver en lap-på-lap løsning. Hvorfor benytter man ikke lejligheden til gennemgribende at få diskuteret, hvilket skoletilbud man vil gi’ til unge familier med skolesøgende børn, spørger Torben Kjær Andersen og fremhæver, at netop skoleforhold er noget af det, mulige tilflyttere vægter meget højt.

Annonce

Afventer 2. november

På Esbjerg Rådhus, hvor helhedsplanen/generationerne sorterer under afdelingen for kommune og byplan oplyser stadsarkitekt Morten Harder, at man afventer byrådets behandling af sagen 2. november:

-Vi går ikke længere i udmøntningen af planen, før vi kender byrådets endelige holdning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Annonce