Annonce
Ugeavisen Bramming

Regnbuen deltager i Danmarks Indsamlingen

Carl (t.v.), Viktor og Melia overrakte de mange fine tegninger til beboer Dolly Hansen, mens beboer Jensine Poulsen sammen med aktivitetsmedarbejder Henny Nielsen ser til bag ved. Foto: Prebens Foto & Video
Gul stue afleverede laminerede og sprittede tegninger til Solgården, hvor de nu lyser op og varsler lysere tider.

BRAMMING: Det kan være svært at finde noget godt at sige om corona-virussen i alle dens internationale afskygninger. Og så alligevel. Den får kreativiteten og den ægte komme-hinanden-ved følelse til at blomstre. For få dage siden var det PolyTechs personaleforening, der glædede Plejecenter Solgårdens beboere med nogle overskydende julekurve fyldt med lækkerier.

I går var det så gul stue i daginstitutionen Regnbuen, der skabte glæde på Solgården. To og to i neongule veste, med røde kinder og elefanthuer kom de spadserende ad Solgårdsvej med nogle rigtig fine tegninger i glade farver – naturligvis ansvarligt lamineret og sprittet – som skal op at hænge indendøre og melde om forår og lys forude.

Katten-af-tønden-arrangementet er nemlig corona-aflyst i år og erstattet af deltagelse i ”Danmarks Indsamlingen – gode gerninger”. Den har kørt fra 11. januar og slutter på lørdag efter devisen om, at alt det gode, du gør, det smitter. Det er Danmarks Radio (DR), Novo Nordisk Fonden og en række samarbejdspartnere, der har inviteret børn over hele landet til at ”gøre gode gerninger”. Børnenes gode gerninger sponsoreres så med 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden til Danmarks Indsamlingen og doneres til corona-ramte børn.

Beboer Misse Andreassen skulle også lige over at hilse på de kreative børn fra Regnbusen, der tænkte på Solgården. Foto: Prebens Foto & Video

Og den idé var de med på i Regnbuen, hvor børnene er opdelt i forskellige grupper, som hver især laver noget alderssvarende. Som noget nyt er der linet følgende 10 ideer/eksempler op på kategorier, børnene kan vælge: Indsamle skrald, hjælpe dyrene i skoven/haven, hjælpe naboen, bag en kage til en, du vil glæde, ring eller skriv til dine bedsteforældre, send en hilsen til nogen på et plejehjem, hjælp nogle nybagte forældre, gå en tur med en ven, nabo eller et familiemedlem, gør en hemmelig tjeneste for nogen, læs en historie højt for et andet barn.

På vegne af Solgården lød der en stor tak til de kreative og betænksomme børn fra aktivitetsmedarbejder Henny Nielsen: Nu skal jeres fine tegninger op at hænge, så vi kan glæde os og tænke på jer, hver gang vi går forbi, sagde hun til de vinterklædte børn.


Nu skal jeres fine tegninger op at hænge, så vi kan glæde os og tænke på jer, hver gang vi går forbi

Henny Nielsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce