Annonce
Ugeavisen Bramming

Ny REMA1000 klar til julehandlen i år

Om et lille års tid er der formentlig også i Bramming et REMA 1000 skilt. Arkivfoto
Lokalplanforslaget for Brammings nye dagligvarebutik skal til politisk behandling først i februar. Lokale LM Huse i Esbjerg er totalentreprenør på byggeriet.

BRAMMING: Selv om grunden, hvor Brammings REMA1000 skal bygges – ved Gabelsvej ud mod Kirkebrovej – endnu ligger hen i grøn vinterdragt, så er alle planer nu så langt fremme, at den nye dagligvarebutik ventes at stå klar til åbning sidst på året.

Det sidste step, før spaden kan stikkes i jorden, er en godkendt lokalplan, og den er lige på trapperne. Byplanlægger Sidsel Gensee, der er kommunens tovholder på projektet, er ved at gøre forslaget til lokalplan klar til plan- og miljøudvalgets møde den 1. februar, og så snart der er grønt lys for forslaget, skal det så i otte ugers høring. Indkommer der ikke forsinkende indsigelser kan skitse-stregerne så omsættes til virkelighed.

Det er på denne grund på hjørnet af Gabelsvej og Kirkebrovej, Rema1000 i løbet af i år vil bygge og åbne en ny butik i Bramming. På Gabelsvej i forgrunden skal der lægges et vejbump og et fodgængerfelt, så der bliver sikker overgang fra det kombinerede cykelsti og fortov over til forretningen. Foto: Martin Wilde

Projektudvikler, Morten Abildgaard, Viborg, som er bygherre og leverer butikken til REMA 1000, ser da også frem til byggestarten. Han har skitserne klar, og så snart der er politisk grønt lys først i februar, kan detailprojekteringen gå i gang, oplyser han. Det er det lokale LM Huse fra Esbjerg, der er valgt som totalentreprenør på byggeriet, og der satses på, at lokalplanen er i hus inden sommerferien.

Annonce

Fint samarbejde

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med Esbjerg Kommune om projektet, og efter område-screeningen for støj, trafik, undergrund med videre ligger det fast, at byggeriet ikke kommer på tværs af den kommunale klimaplan, ligesom boringer i undergrunden har vist, at der heller ikke bliver grundvandsproblemer, siger Morten Abildgaard.

Det er derimod aftalt, at der skal etableres et regnvandsbassin, ligesom det også er aftalt, at der skal bygges en støjvæg over mod naboen, og at der skal etableres et fartbump og et fodgængerfelt på Gabelsvej, så til- og frakørsel – samt al øvrig trafik - kan ske forsvarligt.

Ligeledes er det aftalt, at der skal anlægges et grønt område på hjørnet, så REMA1000-byggeriet får karakter af en slags byport, oplyser Morten Abildgaard, der også fortæller, at den nye dagligvarebutik bliver 1200 kvadratmeter stor, hvortil så kommer en udvendig varegård.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce