Annonce
Ugeavisen Bramming

Siden Bramming blev til

Vandhul eller naturperle? Der er delte meninger om søerne i Bramming - og om byen som helhed, hvis man skal dømme efter kommentarerne på Bramming-siden på Facebook, skriver Per Thodsen i denne klumme. Foto: Per Thodsen

Nu kunne det godt lyde som om, jeg vil skrive om Brammings historie i denne klumme, men det er ikke det, jeg vil. Det vil jeg lade andre om, som ved meget mere om den historie. For eksempel folkene bag Facebooksiden ”Bramming Billeder”. Det er en utrolig spændende side, med gamle billeder af Bramming, hvor kommentarerne emmer af viden. En sand guldgrube for en gammel brammingenser som mig, men også for tilflyttere, som gerne vil vide lidt mere om den by, de er flyttet til.

Nej, jeg vil ikke skrive om Brammings historie, men til gengæld om et andet aspekt af Facebook, som også har med Bramming at gøre, nemlig siden ”Bramming”, som er en fælles side for alle os, som bor i Bramming. Deraf overskriften, som også kunne lyde: Brammingsiden blev til.

De sidste par år har vi brugt nogle af indslagene i Bramming Revyen, for der er så mange gode indslag og kommentarer. Der er de opslag, som folk slår op, når noget sker i byen. Det kan være musik i Kosmorama, jobopslag og folk som efterlyser gamle venner, fra da de selv boede i byen.

Så er der de opslag, som ligner hinanden. Det er som regel billeder af cykler, som er efterladt forskellige steder, efterlysninger af cykler, som er blevet stjålet, og i den sidste tid er det billeder af katte, der går rundt forskellige steder.

Udover det er der servicemeddelelser om glatte veje og oversvømmelser i viadukten, samt forespørgsler på butikkernes åbningstider, samt rigtig meget andet.

Alle opslag har et seriøst ærinde, hvor man enten efterspørger eller oplyser om noget, hvilket siden er et rigtig godt værktøj til. Der, hvor kæden hopper af for mig, er, når jeg læser de kommentarer, opslagene medfører. Man risikerer at komme ud i en sand shitstorm. Jeg var selv udsat for en, ret bergænset godt nok, en af slagsen i forbindelse med afstemningen om Bramming som den kønneste stationsby.

Som ingen nok kan være i tvivl om, er jeg fan af Bramming. Jeg synes, den indeholder rigtig mange kvaliteter, og jeg elsker at bo i byen, hvor jeg er født og opvokset. Derfor skrev jeg en kommentar til en, som havde kommenteret: ”Man kan sige meget om Bramming, men smuk... det er den altså ikke!” Min kommentar var: ”Det er den da, med mange smukke huse og grønne træer langs vejene”. Jeg havde ikke regnet med den efterfølgende kommentar: ”Ikke enig! Men når man kan falde i svime over et vandhul som "Brammings nye naturperle" (Mulvadsøen), så har man vel heller ikke sat barren ret højt”.

Det var som sådan ikke en kommentar, jeg kunne bruge til noget, men det fik mig til at tænke over to ting omkring folks kommentarer på Brammingsiden. For det første, hvorfor har man brug for at skrive negativt til nogen, som gerne vil oplyse om noget. I dette tilfælde at støtte op om vores by. For det andet: at blive personlig og nedgøre andres menig.

Vedkommende havde tydeligvis været inde på min profil og set mine opslag og billeder om mine gåture ud til søen bag fjernvarmen, som i øvrigt ikke hedder Mulvadsøen, for den ligger ude i den anden ende af byen. Den kan jeg også godt falde i ”svime” over, for jeg synes, det er et plus for byen med disse naturperler.

Dette er bare et eksempel, men der findes mange andre eksempler på negative kommentarer.

Jeg synes, det er blevet for nemt at kritisere på nettet, og jeg kan ikke forstå, hvorfor vi ikke kan holde den gode tone. Som min gamle morfar altid sagde: Hvis du ikke har noget godt at sige, så lad være med at sige noget.

Jeg synes, det er blevet for nemt at kritisere på nettet, og jeg kan ikke forstå, hvorfor vi ikke kan holde den gode tone. Som min gamle morfar altid sagde: Hvis du ikke har noget godt at sige, så lad være med at sige noget.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fællesskab

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Friis-Brows & Beauty

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Graveri er i gang

Annonce