Annonce
Ugeavisen Bramming

Skolerne mangler i helhedsplanen

Søen i Bibliotekshaven er et rent paradis for ænderne. Både have og sø trænger imidlertid til en kærlig hånd, og det sker snart – som et led i byfornyelsen/forskønnelsen af Bramming Midtby. De fjerede, rappende ”indbyggere” må derfor nok se frem til – i større udstrækning end i dag - at skulle dele idyllen med brammingenserne. Foto: Esbjerg Kommune/Torben Meyer
Bramming Lokalråd tager initiativ til at få analyseret nedgangen i antallet af butikker i midtbyen.
Annonce

BRAMMING: Bramming Lokalråd tager her efter ferien handsken op omkring handelssituationen i midtbyen. Formanden, Torben Kjær Andersen, går efter at få en mere professionel partner ind i samarbejdet, så vurderingerne og de fremadrettede beslutninger kan træffes på et konkret grundlag vedtaget i fællesskab af de tre lokale organisationer, der tid efter anden beskæftiger sig med problematikken: Handels-, Håndværker- og Industriforeningen (HHI), Bramming Byforum og Bramming Lokalråd:

-Jeg skal have møde med de to formænd, Jan Bruun, HHI, og Chresten Haugaard, Bramming Byforum, og vil her foreslå, at vi får trommet et handlekraftigt møde sammen mellem repræsentanter fra HHI, kommunens planafdeling og en landsdækkende handelsorganisation, oplyser Torben Kjær Andersen.

-Det er jo ikke kun i Bramming, detailhandelen presses af nethandelen, og det kan vi ikke ændre på, men det er nødvendigt den stigende nethandel til trods at skaffe os albuerum, så der også er plads til et lokalt levedygtigt handelsliv. Jeg tænker her for eksempel på at få foretaget en analyse af nedgangen i antallet af butikker, og så må vi kunne hente noget inspiration i én af de landsdækkende handelsorganisationer, der kan betragte Bramming i helikopterperspektiv.

Annonce

Helhedsplanen

Et andet emne, lokalrådet har på sin aktuelle dagsorden, er det udkast til helhedsplan for området omkring Kultur- og Fritidscentret, som snart ligger klar til politisk forhandling:

-Forslaget opererer med boliger på den store gartnergrund, etablering af et sundhedshus og en markant genoplivning af Kultur- og Fritidscentret. Det synes vi i lokalrådet lyder ganske konstruktivt, og når forslaget kommer i høring, har vi tænkt os at opfordre til, at Kultur- og Fritidscentret løsrives fra sin organisatoriske binding til SEPE (Sport & Event Park Esbjerg). Ingen andre haller har jo SEPE som overbygning, og Bramming kan snildt stå på egne ben – på lige vilkår som hallerne i Gørding, Darum, Tjæreborg o.s.v., mener Torben Kjær Andersen, der ellers har mange roser til forslaget.

Man skal jo ha’ træet plantet – og passe det, før man kan plukke frugterne. Sådan er det også med lokalråds-arbejdet, siger Torben Kjær Andersen, der har en pæn æblehøst i haven på Forsythiavej. Foto: Kirsten Enevoldsen

Én mangel kalder han dog både væsentlig, beklagelig og ærgerlig:

-Hvorfor stopper helhedsplanen ved Bakkevej? Og hvorfor tages der i planen ikke fat på skolerne og spørgsmålet om, hvilket pædagogisk miljø, man vil tilbyde børn, familier og personale? Bakkevejens Skole er igen og igen blevet kaldt bygningsmæssig uhensigtsmæssig, men hvad vil man fra kommunalt og politisk hold? DEN varme kartoffel SKAL der altså tages fat på, og det ville da være naturligt at gøre i helhedsplanen, siger Torben Kjær Andersen.


Hvorfor stopper helhedsplanen ved Bakkevej? Og hvorfor tages der i planen ikke fat på skolerne og spørgsmålet om, hvilket pædagogisk miljø, man vil tilbyde børn, familier og personale?

Torben Kjær Andersen


-Jeg er klar over, at vi ramler ind i skoleforvaltningens område, men det er altså ikke længere nok med snak. Vi vil gerne tiltrække unge børnefamilier, og her er skoleforholdene altså noget af det første, de ser på, når de overvejer bosætning her i byen, som ellers har et rigt sports- og foreningsliv, som også er noget af det, unge familier efterspørger.

Annonce

Byfornyelsen

Det byfornyelses-arbejde, der er i fuld gang i midtbyen, kalder lokalrådet både godt og flot. De fem arbejdsgruppers ideer er i samarbejde med Kommune- og Byplanaflægningen – og ikke mindst byplanlægger Kristine Dagnæs-Hansen – godt på vej til at blive omsat til virkelighedens verden.

Konkret kan resultaterne indtil nu ses i Skolegade, i nær fremtid i Bibliotekshaven og delvis i Nørregade, hvor næste opgave – Nørretorv – er klar til at blive omsat fra skitseplan til virkelighed. Det samme gælder planerne for en opgradering af Jernbanegade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce