Annonce
Ugeavisen Bramming

Tilbage til fremtiden…………….

Ved Vejers Strand tanker Karin Egholm, sætter tankerne i gang - og lader dem flyve. Foto: Privat
Kommer vi tilbage til det, der engang var – og skal vi det, spørger ugens klummeskriver og spørger, om vi i virkeligheden ikke skal tilbage til en helt ny fremtid.
Annonce

KLUMME: Her sidder jeg, og det er igen klummetid.

Efter at have vendt hjernekisten og kigget rigtig godt efter i alle afkroge efter emner, der ikke er coronarelateret, må jeg kapitulere og indrømme, at alt – og jeg mener virkelig ALT - stadig ER coronarelateret.

Jeg kunne da godt skrive om smørblomster eller herligt regnvejr med indehygge og cacao på programmet, men alt ville alligevel i en eller anden udstrækning stå i kontrast til den virus, der stadig truer vores helbred og økonomi.

Der er kloge folk nok, der har meninger om, hvorfor man ikke gør dit, og hvorfor man ikke gør dat, eller lange seje diskussioner om, hvorfor man ikke kan få billige dåseøl, og hvorfor det ikke bliver besluttet at åbne den grænse, så vi kan få fyldt depoterne op igen. Det vil jeg ikke rode rundt i, men hellere prøve at se i krystalkuglen, hvad der eventuelt kan vente os ”På den anden side”.

Annonce

Hjemmearbejde

Og er det egentlig ikke lidt sjovt, at der med nedlukningen af Danmark, er kommet helt nye vendinger i sproget – ”Når vi kommer om på den anden side af coronakrisen” eller ”når det bliver hverdag igen” Gad vide om det ikke også er kommet ud af din mund? Jeg kan i hvert fald med garanti sige, at jeg har sagt det masser af gange.

”På den anden side” eller ”Når det bliver hverdag igen” – Hvad betyder det egentligt? Kommer vi tilbage til det, der var engang? Skal vi det? For har vi ikke også lært rigtig meget i de sidste par måneder. Har den her krise ikke også åbnet vores øjne op for andet og meget mere. Så skal vi i virkeligheden tilbage til en helt ny fremtid?

Jeg kan da starte med at fortælle, at jeg har siddet herhjemme og arbejdet i mere end to måneder. Det skal derfor heller ikke være nogen hemmelighed, at det gjorde mig rigtig glad, at jeg med udvidelsen af fase to i genåbningen, fik lov at komme på arbejde igen. Sådan en gang hjemmearbejde kan virkelig fortælle én, hvor glad man er for sine kollegaer og betyde, at man ser frem til at se dem på andet end skærm.

Annonce

Helt ny virkelighed

Og når alt det så er sagt, så er det ikke at ”komme tilbage”, for det er jo en helt ny virkelighed, hvor man kun må være et begrænset antal i mødelokalerne eller, hvor man ikke må hænge rundt på gangene og småsnakke eller få den meget vigtige faglige snak hen over kaffemaskinen.

Så hvad er det for en fremtid, der er i vente, og husker vi, alt det den her situation har givet os?

Hvor længe vil vi fortsat vaske og spritte af over alt – så vi sikrer, at færre af os vil blive syge og ikke kun af corona? Vil den ro og tålmodighed alle udviser, når vi handler og pænt og med afstand venter på, at det bliver vores tur - vare ved i butikkerne? Vil Danmark huske fællessang og samtaler fra altanen? Hvor mange af jer har mon mærket det der stik i hjertet, fyldt med varme og glæde over at være landet i det her smørhul, hvor vores bedste våben er sangen? Jeg må indrømme, at jeg af og til har været en smule grådlabil.

Annonce

Naturen og hjælpsomheden

Eller hvad med naturen og alle de opdagelser vi har gjort os, imens alle forlystelsesparker, museerne og biograferne har været lukket, vil vi glemme naturen igen? Og tænk jer skolebørn der har sagt højt, at de savner skolen? Vil vi fortsat opleve det? og hvor ville det være skønt, hvis vi blive ved at tænke lige så meget på de ældre, svage og udsatte som vi gør nu?

Jeg bliver glad helt ind i hjertekulen, når jeg tænker på den hjælpsomhed, som spontant opstod, da krisen begyndte. Her tænker jeg på de tusinder der meldte sig som frivillige til at hjælpe, hvis der blev behov for det. Vil alt den vilje til hjælpsomhed gå i hi eller forsvinde igen?

Annonce

Hvad krisen lærte os

Hvis jeg må have et lille ønske – kunne det være, at vi hele tiden skal minde hinanden om, at selv kriser fører rigtig meget godt med sig……….. Lad os derfor alle sammen fortsat og i fremtiden, tænke lige så meget på børnene, de unge, de ældre, de udsatte og se hinanden som vigtige individer………..samfundssind er slet ikke så dårligt et ordJ

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

80/20

Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Annonce