Annonce
Ugeavisen Bramming

Trafikkaos slutter kommende weekend

Spærringen af det centrale kryds mellem Søndergade, Østergade og Nygade gør, at bilerne i stedet kører ad de langt mindre Godthåbsvej og Mosevej eller Møllegade og Tværgade, for at komme gennem Gørding. De små veje er ikke beregnet til gennemkørende trafik, og det giver problemer med at komme gennem byen, som det ses på billedet fra Godthåbsvej. Foto: Martin Wilde
I Gørding er et centralt vejkryds spærret i alle fire retninger på grund af kloakseparering, og det giver trafikkaos på nogle af byens sideveje. Din Forsyning oplyser, at centralt vejkryds åbnes allerede den kommende weekend.

Gørding: - Det er frygteligt!

Man skal ikke opholde sig ret længe på hjørnet af Søndergade og Møllegade i Gørding, før tilfældigt forbipasserende kommer med kommentarer til det aktuelle trafikkaos i den sydlige ende af Gørding. 13 sekunder helt præcist gik der, fra avisens udsendte åbnede bildøren, til den første, en kvinde der cyklede forbi, gav sin mishagsytring til kende.

På facebookgruppen Os der bor i Gørding kan man også forvisse sig om, at spærringen af det centrale kryds mellem Søndergade, Nygade og Østergade ikke er populær. Heller ikke hos dem, der ikke er lokale og kender de små smutveje ad Møllegade og Tværgade eller Godthåbsvej og Mosevej. Som en varevognschauffør, der hurtigt smed sin kassevogn på parkeringspladsen ved banen, pegede og spurgte:

Annonce

- Hvordan fa… kommer jeg ned til den vej dernede?

- Jo, det er et problem. Vi er nødt til at køre med fronten ud, og vi har været ved at få klippet fronten af vores bil tre gange, siger en beboer på Tværgade.

Hun er ude og gå en tur og støder tilfældigt på avisens udsendte.

- Vi har overvejet at klippe hækken ned, for bedre at kunne se. Den vokser trods alt op igen. Det værste er dem, der er vant til at køre her, de har for meget fart på. Andre, der ikke kører på vejen normalt, passer på med lav fart.

Søndergade i Gørding på billedet er spærret ved det centrale kryds med Nygade og Østergade, så biler og rutebiler må køre ad små sideveje, der ikke er beregnet til den store trafik. Foto: Martin Wilde

Åbner i den kommende weekend

Men der er håb for beboerne langs Godthåbsvej, Mosevej, Møllegade og Tværgade. Allerede den kommende weekend vil der igen blive åbnet for trafik nordfra ad Søndergade frem til vejkrydset med Nygade og Østergade.

- Vi gør et ihærdigt arbejde med at føre ledninger ud til vejkrydsets ben, så vi fremover kun spærrer et ben. Vi håber at kunne åbne til weekenden, siger Tommy Andersen, som er anlægsingeniør hos Din Forsyning.

Det er Din Forsyning, som er ved at kloakseparere i Søndergade og tilstødende gader og veje, som er årsag til, at der er spærret for gennemkørsel i Søndergade og i denne uge også Nygade og Østergade. Når arbejdet i krydset i slut, fortsætter entreprenørerne i den sydlige ende af Søndergade, som fortsat vil være spærret for gennemkørsel.


Vi gør et ihærdigt arbejde med at føre ledninger ud til vejkrydsets ben, så vi fremover kun spærrer et ben. Vi håber at kunne åbne til weekenden.

Tommy Andersen, Din Forsyning


Annonce

Overkørsel spærres senere

- Vi skal også under jernbanen op til Nørregade, men arbejdet skal koordineres med Banedanmark, og hvad det arbejde angår, så regner vi med, det bliver fra midt i august til sidst i september, oplyser Tommy Andersen.

Når Din Forsyning skal føre kloaksepareringen under jernbanen, vil overkørslen i Gørding blive spærret for vejtrafik.

Din Forsyning arbejder sammen med Esbjerg Kommune, som ved samme lejlighed skifter kantsten og renoverer fortovene. Også Gørding Vandværk er med, og udfører nødvendige arbejder, når nu gaderne alligevel er gravet op.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Lille, fine Carla fandt sokken

Annonce
Annonce
Ugeavisen Bramming

Fotopar åbner galleri i St. Darum

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Lunds El er kommet godt fra start

Ugeavisen Bramming

Kun ét år mere: Bramming skal have ny formand

Ugeavisen Bramming

Lokalråd efterlyser hurtigere resultater

Ugeavisen Bramming

Som i et eventyr

Ugeavisen Bramming

Ridderkors til fem byrådsmedlemmer

Ugeavisen Bramming

Gram Slot er fyldt med mysterier og andet godt

Ugeavisen Bramming

Masser af plads lige midt i naturen og med egen sø

Ugeavisen Bramming

Nu også læber og eyeliner

Ugeavisen Bramming

Sommer med sol, sjov og aktiviteter

Ugeavisen Bramming

Jørgen har travlt med hækklipningen

Ugeavisen Bramming

Pludselig ringede Erik Gundersen: Nu er 13-årig udtaget til VM

Ugeavisen Bramming

Sommer-udflugt til Blokhus

Ugeavisen Bramming

Corona-alarmen afblæst

Ugeavisen Bramming

August bygger bro mellem Kina og Bramming

Ugeavisen Bramming

Hudløs ærlig

Ugeavisen Bramming

Brammings veterantog kører kun på udebane denne sommer

Ugeavisen Bramming

JernbaneCafeen sygdomsramt

Ugeavisen Bramming

Nyt initiativ: Gadeidrættens Dag vil få hele byen til at sprudle

Ugeavisen Ribe

Tusindvis af museumseffekter viser en landsby fra 1900: Welling tager gæsterne med tilbage i tiden

Ugeavisen Bramming

Stationsby ramt af større smitteudbrud efter private fester: Bliv testet, lyder opfordringen

Ugeavisen Bramming

Nanna bruger sommerferien på at undervise i udspring

Annonce