Annonce
Ugeavisen Bramming

Udeskole en dag om ugen: - Det er sjovt!

Marie og Christian, der går i 5. klasse i Darum Børneby, er glade for, at undervisningen en dag om ugen foregår på naturskolen Kratskellet. Foto: Martin Wilde
Eleverne i 5. klasse på Darum Børneby er begejstrede for, at de en dag hver uge har undervisning udenfor i Kratskellet.
Annonce

Kratskellet: - Det er sjovere at være her, og vi får ikke lektier for.

Marie går i 5. klasse på Darum Børneby, og hun er begejstret for, at klassen hver fredag har undervisning i Kratskellet i stedet for i et klasseværelse på skolen i Darum.

- Vi skal ikke sidde inde i klassen og skrive en hel masse. Det er kedeligt. Og vi kommer tættere på klassekammeraterne. Og jeg kommer til at lege med nogle andre, og ikke bare de samme, fortæller Marie.

Klassekammeraten Christian er også begejstret.

- Vi får lov til at opleve naturen herude, og jeg får gang i kroppen, siger han.

Annonce

Fælles mål i undervisningen

Lene Lauridsen er klasselærer i 5. klasse, og hun er også glad for, at klasserne Darum Børneby nu frit kan bruge Kratskellet. Netop 5. klasse har allerede i flere år haft undervisning en dag om ugen i Kratskellet.

- Vi laver en masse forberedelse, og så kommer vi herud, fortæller hun:

- I min undervisning bygger vi på de fælles mål, som er udgangspunkt for hver årgang. Jeg taler med de pædagoger og klasselæreren, som har børnene, fortæller Lene Lauridsen om det at skulle planlægge undervisning i udeskolen.


Vi skal ikke sidde inde i klassen og skrive en hel masse. Det er kedeligt. Og vi kommer tættere på klassekammeraterne. Og jeg kommer til at lege med nogle andre, og ikke bare de samme.

Marie, 5. klasse


Da avisen var på besøg, var 5. klasse i gang med danskundervisning. Eleverne skulle lade sig inspirere af naturens farver og lugte til at skrive digte i en fast skabelon med 11 ord.

- Så kommer man til at reflektere over farver og lyde, og det trækker eleverne frem i digtene, forklarer Lene Lauridsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Her handles med alt

Ugeavisen Bramming

Vi glæder os allerede

Annonce