Annonce
Ugeavisen Bramming

Venter stor forskellighed

Det er virkelig spændende og inspirerende, at vi her i Esbjerg Kommune har fået mulighed for at sætte hver enkelt skole fri til at kreere sin egen skole. Arkivfoto
Udvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) forudser mange ønsker om kortere skoledag.
Annonce

SKOLE: - Det gir’ ganske enkelt ny energi, at skolerne her i vores kommune er blevet frisat til at sprælle med al deres idérigdom og forskellighed. På én gang en spændende udfordring og et stort ansvar, siger formanden for børn- og familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF).

Hun oplever stor interesse og stort engagement fra både fagprofessionelle – lærere og pædagoger – forældre, elever og de enkelte lokalområder, hvori skolerne ligger.

- Vi har allerede en vis erfaring for – fra Kvaglund og Bakkeskolen i Esbjerg – at det motiverer på kryds og tværs, når der fra toppen løsnes på nogle snærende bånd. Og det er ikke nødvendigvis samme problemer, ønsker og behov, man har på alle skoler i kommunen, siger Diana.

Hun pointerer, at det først og sidst er uddannelse, trivsel og dannelse, børnene har krav på, og de helt overordnede krav – som eksamen og økonomi – er fortsat gældende - som fælles rammer for folkeskolen.

- Jeg tror, vi vil se mange ønsker om en kortere skoledag, og jeg tror, vi vil opleve forskellighed fra skole til skole – ja måske fra afdeling til afdeling. Det er tydeligt for mig, at idérigdommen blomstrer, og det glæder mig.

- Målet er jo, at vi skal ha’ en bedre skole. Vi skal gi’ den et bedre indhold, end den har i dag. Vi skal ha’ trivslen op og sygefraværet ned. Vi har været vant til, at kravene og ”kasserne” blev besluttet på Christiansborg og udsendt fra centralt hold. Nu sættes vi fri, og det skal vi vise, at vi kan leve op til under det ansvar, som naturligvis følger med, slutter Diana Mose Olsen, der vil følge de tre års frisættelse i Esbjerg tæt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce