Annonce
Ugeavisen Bramming

Vindrosen må fejre rund fødselsdag på alternativ vis

Gitte Morberg Jensen er formand for Frivillighuset Vindrosen, som nu har eksisteret ti år i Bramming. Den runde fødselsdagsfest er aflyst, så fødselsdagen fejres på anden vis. Foto: Martin Wilde
I 10 år har Frivillighuset Vindrosen haft en afdeling i Bramming. Men festen er aflyst, og den runde fødselsdag fejres på anden vis.
Annonce

BRAMMING: - Det er ærgerligt, men det kan også holdes i foråret.

Sådan siger Gitte Morberg Jensen, der er formand for bestyrelsen i Frivillighuset Vindrosen – og hun er optimist. Hun håber, at den runde fødselsdag for afdelingen i Bramming, som nu har eksisteret i ti år, kan fejres næste forår. Forhåbentlig er coronarestriktionerne ikke så skrappe til den tid. I mellemtiden bliver den runde fødselsdag så fejret på anden vis.

- Når foreningerne, der bruger huset, har et arrangement næste gang, så giver vi lagkage. Skulle vi have holdt en fest for foreningerne, så var det nok kun formænd, kasserere og bestyrelsessekretærerne, der var kommet. Nu kan alle medlemmer af foreningerne komme med. Det er fint, siger Gitte Morberg Jensen.

Annonce

Hele kommunen

Vindrosen har afdelinger i både Esbjerg, Bramming og Ribe. Men det er kun afdelingen i Bramming, der som den yngste af de tre, kan fejre 10-års fødselsdag i denne omgang.

Frivillighuset Vindrosen er stedet, der samler og stiller møde- og foredragslokaler til rådighed for frivillige, sociale foreninger i Esbjerg Kommune. Det eksisterede allerede før kommunalreformen i Esbjerg, men efter kommunesammenlægningen i 2007 blev der også oprettet afdelinger i først Ribe og siden i Bramming.

Frivillighuset Vindrosen

Vindrosen er for foreninger, projekter eller grupper, der lokalt udfører en frivillig social, sundhedsfremmende eller humanitær indsats.

Vindrosen er for personer, der af egen drift søger medmenneskelig støtte og samvær, samt personer der ønsker at yde en frivillig lokal indsats.

I Bramming benyttes Frivillighuset Vindrosen af Alzheimerforeningen, Pårørende Demens, Vejen Videre, Røde Kors Nørklemøde, Ældresagen, De Tabte Pund, Parkinson Bramming Cafè, Multiklubben, CP Danmark, Høreforeningen, Sct. Georgsgildet og Varmestue strik Danmark.

- Og der foregår rigtig mange arrangementer i Bramming, siger Gitte Morberg Jensen:

- Vi er ikke et kommunalt tilbud, men vi har en driftsaftale med Esbjerg Kommune, som ejer og vedligeholder bygningerne. Her i Bramming har kommunen nogle lokaler oppe ovenpå, som benyttes flere dage om ugen, siger forklarer Morberg Jensen.

Annonce

Husgruppe

Hun er valgt til formand for Vindrosen. På et årligt repræsentantskabsmøde vælger repræsentanter fra de foreninger, som benyttes Vindrosens tre huse, en bestyrelse. I Bramming findes også en husgruppe, som er bestyrelsens forlængede arm.

- Husgruppen holder øje med huset – at man husker at rydde op efter sig – og laver arrangementer, er behjælpelig og arrangerer for eksempel foredrag eller sangarrangementer, hvor alle – også dem, der ikke er med i en af husets foreninger – er velkomne. Det gør vi, for at få byens borgere til at forstå, hvad Vindrosen er og kan. Og for at danne netværk, fortæller Gitte Morberg Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Stress / stress af

Ugeavisen Bramming

Julemarked aflyst

Annonce