Annonce
Ugeavisen Bramming

Vuggestuen Gnisten genåbnet efter coronalukning

Vuggestuen Gnisten måtte mandag lukke, fordi en medarbejder var testet positiv for covid-19 virus. Nu er den åbnet igen, efter de øvrige medarbejdere og vuggestuens børn er testet negative for coronavirus. Foto: Martin Wilde
Fredag genåbnede vuggestuen Gnisten i Bramming, efter den måtte lukke mandag, da en medarbejder var testet positiv for covid-19 virus.
Annonce

BRAMMING: - Vi har været heldige. Allerede i går torsdag havde vi de første tre børn, som alle var testet negative og ikke havde symptomer, tilbage i vuggestuen. Og i dag fredag er 12 ud af 16 børn tilbage i vuggestuen.

Sådan siger en glad Rikke Olsen, der er pædagogisk leder af Børneuniverset Bramming, som vuggestuen og børnehaven Gnisten på Grønningen hører ind under.

Annonce

Clearet

Mandag morgen ringede en medarbejder og meldte sig syg, fordi vedkommende tilfældigvis var testet positiv for covid-19. Med det samme blev vuggestuen, hvor medarbejderen arbejdede, lukket og børnene sendt hjem. Men her sidst på ugen er alt atter ved at være normalt i vuggestuen.

- Alle medarbejdere – undtagen den, der er smittet - er clearet. Og næsten alle børnene fra vuggestuen er testet og er negative i testen. Enkelte børn er ikke testet, fordi de er for små, og de må så først komme tilbage på mandag, forudsat de ikke har nogen symptomer, forklarer Rikke Olsen.

Også i børnehaven, der ligger lige ved siden af vuggestuen Gnisten, er medarbejdere og børn testet og alle har en negativ test. Den medarbejder, der blev testet positiv, havde ikke været i kontakt med nogen fra børnehaven.

Annonce

Erfaringer

Nedlukningen af vuggestuen har fulgt de retningslinier, der ligger for sådanne tilfælde fra Esbjerg Kommune. Men en ting er at have planer i en manual, noget andet er at agere efter dem i virkeligheden.

- Vi har gjort os en masse erfaringer, som vi nu vil dele med de andre institutioner. Der er også nogle breve, vi har sendt ud, som vi nu har lavet om med de erfaringer, vi har nu, siger Rikke Olsen, som glæder sig over, at det endte hurtigt og godt. Denne gang.

- For vi ved jo aldrig, hvornår det kan ske igen. Det kan være allerede om 14 dage, men det håber jeg ikke, slutter Rikke Olsen.


Alle medarbejdere – undtagen den, der er smittet - er clearet. Og næsten alle børnene fra vuggestuen er testet og er negative i testen. Enkelte børn er ikke testet, fordi de er for små, og de må så først komme tilbage på mandag, forudsat de ikke har nogen symptomer.

Rikke Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Bramming

Efterlyser løver i Ribe

Annonce