Annonce
Dalum Hjallese Avis

Nu løfter hemmelig køber sløret: Tidligere plejecenter i Odense skal bygges om til ungdomsboliger

Kommunen har solgt 7500 kvadratmeter på Hjallese Plejecenter, og de vil blive omdannet til studieboliger.  Købet af betinget af, at en lokalplan falder på plads inden maj 2022. Arkivfhoto: Michael Bager, Illustration Leif Nørmark
Selskabet KCM 2020 ApS med Claus Larsen i spidsen har købt Hjallese Plejecenter og vil indrette det til ungdomsboliger tæt ved letbanestop og uddannelsesinstitutioner.

Odense: Det tidligere Hjallese Plejecenter skal indrettes til ungdoms- og studieboliger. Det oplyser den hidtil hemmeligholdte køber, selskabet KCM 2020 ApS, der har Claus Larsen i spidsen.

Selskabet købte i januar det nedlagte plejehjem af Odense Kommune med henblik på at indrette det til ungdoms- og studieboliger.

- I mine øjne er stedet ideelt til studie- og ungdomsboliger. Beliggenheden er god. Det er allerede indrettet med lejligheder med egne toiletter og te-køkkener, og de store grønne udenomsarealer gør, at man kan skabe et rigtig godt studiemiljø, siger Claus Larsen, og fremhæver, hvordan letbanen kommer til at køre næsten til døren og nærheden til flere store uddannelsesinstitutioner.

Annonce

Han glæder sig også over, at lejlighederne er mere eller mindre indflytningsklar, og han er overbevist om, at der vil være stor efterspørgsel på studieboligerne.

- Der skal males og opdateres lidt, så de nye beboere ikke føler, at de flytter ind i et plejehjem, men det hele er i god stand. Vi vil også shine udendørsarealerne op, så der bliver gode muligheder for at have aktiviteter og opholde sig udendørs, tilføjer han.


- Der skal males og opdateres lidt, så de nye beboere ikke føler, at de flytter ind i et plejehjem, men det hele er i god stand. Vi vil også shine udendørsarealerne op, så der bliver gode muligheder for at have aktiviteter og opholde sig udendørs

Claus Larsen, medejer af KCM 2020 Aps


Mindst 70 lejligheder

Af salgsmaterialet fremgår det, at Hjallese Plejecenter består 76 lejligheder, og nogenlunde det antal, regner Claus Larsen med bliver klar til udlejning over sommeren.

Nogle af kontorlokalerne i plejecentret vil kunne indrettes til studielejligheder, vurderer Claus Larsen, der også har planer om, at der skal bygges nogle større fælleskøkkener som i et kollegium.

Han ønsker ikke at oplyse, hvad selskabet KCM 2020 ApS har betalt for Hjallese Plejecenter, der blev udbudt til salg med den vejledende pris på 27 millioner kroner - dog uden mindste pris. Heller ikke hvem de andre anpartshavere er i selskabet er.

Annonce

Betinget køb

Købet af Hjallese Plejecenter er betinget af, at en lokalplan falder på plads inden maj 2022, men Claus Larsen regner med, at lokalplanen er klar længe inden da.

- Jeg anser det for at være lidt af en ekspeditionssag. Der var boliger i forvejen, og der vil fortsat være boliger. Vi skal selvfølgelig følge loven, men det er ikke så kompliceret, for vi bruger kun de eksisterende bygninger og ændrer ikke på noget. Jeg tror på, at det kan lade sig gøre at få vedtaget en lokalplan inden sommer. Hvis man vil, kan det lade sig gøre, siger han, og påpeger, at hans selskab på sin side har afleveret det materiale, de skal til kommunen.

Annonce

På udvalgsmøde i januar

By- og Kulturforvalrningen regner med at have lokalplanen klar til at sende i høring i andet kvartal 2021, men allerede i januar skal politikerne i By- og Kulturudvalget godkende, at anvendelsen af området ændres fra serviceareal til boligareal i Kommuneplanen. Det kræver en offentlig høring på 14 dage.

Arbejdet med lokalplanen er blandt andet blevet forsinket af corona-nedlunkningen i foråret og af, at staten har ret til at gøre indsigelser, hvis kommunale planer fordyrer vejprojektet. Staten har gjort indsigelse i forbindelse planerne på Hjallese Plejecenter, men det kommer ikke til at få indflydelse på projektet, oplyser Paw Gadegaard fra By- og Kulturforvaltningen.

Oplysninger om, hvad købesummen er, kan forvaltningen først offentliggøre i forbindelse med selve overtagelsen af bygningerne, som vil finde sted, når lokalplanen er endeligt vedtaget

Hjallese plejecenter

Det skabte megen furore og bekymring, da politikerne først i Ældre- og Handicapudvalget og siden hele byrådet i januar 2019 besluttede, at Hjallese Plejecenter med 68 beboere og 50 medarbejdere skulle lukke.

Årsagen var, at et helt nyt friplejecenter, Tornbjerg Friplejehjem, bygget af Danske Diakonhjem, åbnede i foråret 2019 og dermed skabte det forvaltningen kaldte en overkapacitet, som vil koste kommunen dyrt. Nærmere bestemt 12 millioner kroner, lød vurderingen.

I ugerne efter beslutningen blev truffet strømmede det ind med læserbreve til Fyens Stiftstidende fra bekymrede beboere og deres pårørende, og også tillidsrepræsentanterne og deres organisationer beskyldte kommunen for at sætte økonomien over de ældre og svagere borgere, der boede på centret.

Hjallese Plejecenter lukkede endeligt i juni 2019, hvorefter de 76 plejeboliger på i alt 5700 kvadratmeter plus udenomsarealer blev sat til salg med budfrist den 1. december.

De indkomne bud viste sig at være for lave, så derfor blev der lavet endnu en budrunde med en ny frist. Denne gang med budfrist  18. december 2019 og med en vejledende pris på 27 millioner kroner - dog uden mindstepris.

Plejecentret blev solgt til en hemmelig pris til en indtil nu hemmelig køber i januar 2020 på betingelse af, at en lokalplan ville være på plads senest i maj 2022.

Køberen har endnu ikke overtaget Hjallese Plejecenter, der pt bliver brugt til dels depot for værnemidler og dels 17 pladser til selvisolation. Her har også været midlertidige døgnplejepladser, oprettet til at kunne aflaste sygehuse og kommunens andre døgnplejepladser.

Koncernchef i Guldfeldt, Claus Larsen, står sammen med andre investorer bag selskabet KCM 2020 ApS, der har købt det tidligere Hjallese Plejecenter. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Odense Kommune bruger pt. Hjallese Plejecenter til depot for værnemidler og har oprettet 17 selvisolationspladser. Det er også muligt at bruge til corona-aflastningspladser, men er ikke i brug som sådant nu, oplyser Odense Kommune. Her er det Asger Olsen, ejendomsservicetekniker i Odense Kommune, der er ved at sætte de sidste gardiner op, da man indrettede til corona-aflastningspladser i foråret. Arkivfoto: Michael Bager
For tiden er der depot for værnemidler på Hjallese Plejecenter. Her er det Johnny Clausen, der er i gang med at pakke værnemidler. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Boligerne i Hjallese Plejecenter er allerede indrettet med bad og te-køkken og mange har også altaner. Plejecentret har i følge salgsmaterialet 76 boliger. Arkivfoto : Michael Bager
Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

Dennis ramte plet igen: Anden danmarksrekord inden for få uger og nu skal han til EM

Annonce
Annonce
Dalum Hjallese Avis

Pakkerne hober sig op hos autolakerer i Odense: Folk samler sammen til bunke

Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

200.000 klar til fordeling: Afstemning på Bakkegården

Dalum Hjallese Avis

Edith ved, hvad hun ønsker: - Mit største ønske er en hårshampoo, som Jim Lyngvild står bag

Dalum Hjallese Avis

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Dalum Hjallese Avis

Dennis fik skudt en pil i benet af sin søster: Nu vil han til EM med sin søn

Dalum Hjallese Avis

Jack glæder sig: Der kommer skydebane i kælderen

Dalum Hjallese Avis

Eline vil være kendt for andet end burgere: Lokal café med central beliggenhed vil tiltrække unge som ældre

Dalum Hjallese Avis

Flytter til Lindvedgaard: Hypnose har hjulpet Pernille igennem skilsmisse og livets almindelige op- og nedture

Dalum Hjallese Avis

Vidste du det?: Ikke mange virksomhedsejere ved, at man kan få dækket op til 40.000 kr. til træning af medarbejderne på arbejdspladsen

Dalum Hjallese Avis

Ikke til at kende: Gammel gård ved Odense Å genopstår med 17 boliger efter makeover til 35 millioner

Dalum Hjallese Avis

Mor og datter ser frem til VM i Finland: - Det kræver ekstremt meget disciplin

Dalum Hjallese Avis

Milliondyr regning for hal i Odense: Gulvet skal skiftes - men hallen har ikke pengene selv

Dalum Hjallese Avis

Klar i 2024: Her vil Frederik bygge 50 nye boliger - Unge og ældre kan godt bo sammen

Dalum Hjallese Avis

Hula-dans, yoga og massage: Dyrk yoga eller få massage i Joannas Studio

Dalum Hjallese Avis

Overtagelse: Bellinge frisør udvider med endnu en salon

Dalum Hjallese Avis

Dyre sten: Lokal guldsmed laver halskæde til 100.000 kroner

Dalum Hjallese Avis

Forfatter i kørestol: - Det er befriende magtfuldt at skrive

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Dalum Hjallese Avis

Allan kåret som årets træner: - Jeg tænkte what, er der sket et eller andet?

Dalum Hjallese Avis

'Megasure' over sort skærm: Antenneforening i krig med TDC - Hvordan kan de rive vores kabler over dagligt?

Dalum Hjallese Avis

Den er super: Mere cykelsti til Dalum

Dalum Hjallese Avis

Corona-nedlukning blev brugt konstruktivt: Birgitte fandt lys i mørket

Annonce