Annonce
Digeposten

100 år: Genforeningen forener lokalarkiver

Ni lokalarkiver har bidraget med fortællinger til bogen "Genforeningen i Tønder Kommune". Bogen kan købes på lokalarkiverne til 40 kroner. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Genforening: - Når der må hentes flere stole og borde ind, så er det en flot start på genforeningsåret 2020.

Sådan sagde formanden for kultur- og fritidsudvalget i Tønder Kommune, Rene Andersen, da han torsdag eftermiddag var på talerstolen i den store sal i Schweizerhalle i Tønder.

Her var der i første omgang dækket op til omkring 150 personer. Men det var langt fra nok til at bænke de mange interesserede, der var mødt op til lokalarkivernes optaktsarrangement til markeringen af 100-året for Genforeningen.

I Tønder Kommune er der 14 arkiver og lokalhistoriske foreninger, og fælles for dem alle er, at Genforeningen har forenet dem i et samarbejde om både et sanghæfte, en planche-udstilling og ikke mindst bogen "Genforeningen i Tønder Kommune."

Eftermiddagens største interesse var dog samlet om bogen med historiske billeder og materiale, og ikke mindst de både særegne, spændende og især forskellige historier fra genforeningsdagene i de lokale sogne for 100 år siden.

Efter præsentationen torsdag i Tønder skal både bogen, udstillingen og det lille sanghæfte nu på turné gennem kommunen, hvor der i stort set alle sogne vil være Genforenings-arrangementer i årets løb.

- Så der er ingen fare for, at folk, der interesserer sig for historie eller Genforeningen, kommer til at kede sig, bemærkede Birgitte Thomsen.

Den 112 sider tykke bog kan købes på de lokale arkiver eller ved udvalgte arrangementer til en pris, der matcher jubilæumsåret – 2020.

Men bare rolig, prisen er ikke 2020 kroner.

- Den er 20 + 20, altså 40 kroner, forklarer Birgitte Thomsen.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce