Annonce
Digeposten

4 gode grund til at dyrke yoga

De mere traditionelle stilarter i Danmark er astanga-yoga, vinyasa-yoga, hatha-yoga og Yin-yoga, som nok også er de mest udbredte. Arkivfoto
Annonce

Yoga er blevet en populær disciplin i Danmark. Her får du fire gode grund til at dyrke disciplinen, der styrker både fysikken og koncentrationen.

1) Smidighed og fysik

Yoga styrker både balancen, smidigheden og fysikken. Når man dyrker yoga arbejder man med udstrækning af kroppens muskler. Man får samtidig arbejdet med hele kroppen. Man udspænder og strækker de forkortede muskler og giver styrke til de svage.

Uanset hvor stiv man er, vil man hurtigt mærke, at man bliver mere smidig.

2) Bedre koncentration

Når man dyrker yoga vil man opleve, at man forbedrer sin koncentration. Vi lever i en hverdag, hvor mails tikker ind, TV'et kører i baggrunden og telefonen ringer. Nogen gange er det næsten umuligt at koncentrere sig. Men det kan yogaen hjælpe med.

De fleste yogaøvelser kræver nemlig, at man fokuserer sin opmærksomhed på øvelserne og ens åndedræt for at opnå indre og ydre ro og afstressning.

3) Bedre humør

Når man dyrker yoga fokuserer man på sin krop og dermed sig selv. Målet er, at krop og sind skal i harmoni, hvilket kan gøre en i bedre humør og give mere overskud.

Til mange yogaklasser bliver man udfordret til at prøve en masse nye stillinger, som vil udfordre balancen og koordinationsevnen og man kan blive tvunget til at slippe kontrollen, hvilket kan føre til flere grin.

4) Sundere

Med yoga bliver man bedre til at lytte til sin krop. Den øgede kropsbevidsthed hjælper til at høre kroppens signaler, og hvad kroppen har brug for, og hvad den ikke bryder sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Åben dag med masser af aktiviteter

Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce