Annonce
Digeposten

40.000 kroner skal sikre børn en mere aktiv fritid

Gamer Foto:Yilmaz Polat
SPAR i Bredebro støtter Bredebro IF og konceptet "Aktiv Eftermiddag" med hele 40.000 kroner, og det skal lokke børnene ud i fritiden og på sigt ind i foreningerne.
Annonce

Bredebro: Det har ikke været let at være erhvervsdrivende i 2020. Det har man også mærket hos SPAR i Bredebro, men her er krisen blevet afløst af store hjerter fra de lokale.

Her har man nemlig situationen til trods været rigtig gode til at støtte den lokale købmand og handle lokalt. Noget man tydeligt har kunne mærke i SPAR-butikken.

Taknemmeligheden den anden vej rundt er stor, og det er også årsagen til, at SPAR Bredebro har valgt at give en større donation til ære for hele byen.

- Det gør vi for at vise, at hvis de støtter os, så vil vi gerne give noget igen. I Bredebro er vi stærkere sammen, og det har været rigtig dejligt at se, at folk virkelig har støttet op, siger souschef i SPAR Bredebro, René Nielsen.

Annonce

Noget for de unge

For at ramme bredest muligt har SPAR valgt, at de 40.000 kroner skal gå til Bredebro IF. Helt konkret skal det gå til et spændende projekt, som centerleder Flemming Jordt har skabt idéen til og er primus motor for.

Projektet hedder "Aktiv Eftermiddag". Målet er, at man skal fange nogle af de børn, der ikke har så meget at lave efter skoletid og frem mod fritidsaktiviteterne typisk om aftenen. Da der ikke er meget at lave havner børnene ofte hjemme bag computerskærmen eller strejfende rundt i byen.

Med "Aktiv Eftermiddag" skal børnene inviteres til sjove aktiviteter og muligheder. Både omkring idræt og andre ting, man kan samles om. En idé man faldt for hos SPAR.

- Vi kiggede på, hvor vi kunne ramme flest. Der er ikke så meget at lave for de unge efter skole, så vi synes, at det var et rigtig godt initiativ, fortæller René Nielsen.

Hos Bredebro IF var man meget overraskede over den store donation fra SPAR.

- Det er jo overvældende. Da de begyndte at nævne det, havde vi slet ikke regnet med en støtte i den størrelsesorden. Da jeg så beløbet, troede jeg faktisk, at der stod 4.000 kroner, men der var et nul mere på, lyder det fra Mikkel Clausen, der er formand for Bredebro Idrætsforening.

Annonce

Langsigtet succes

Egentlig var det planen, at "Aktiv Eftermiddag" længe skulle være startet op.


Vi håber også på sigt, at "Aktiv Eftermiddag" kan lokke flere unge ind i foreningerne.

Mikkel Clausen, Bredebro IF


Men, men, men. Corona har udskudt det meste her i 2020 og også det nye koncept, og selv nu er tingene ikke lette.

- Det skulle så være startet nu, men lige nu er skolernes klasser så opdelt, at vi ikke har kunne begynde endnu. Vi har ventet og ventet, udtaler Mikkel Clausen.

Og drømmene om at kunne starte op snart har med de 40.000 kroner fået helt nyt liv.

- Det giver os nogle helt nye muligheder i forhold til at rekvisitter, leje af haller og skaffe folk, der skal hjælpe til omkring det, fortæller formanden.

Det helt store spørgsmål er så, om man egentlig kan lokke børnene væk fra computerskærmen?

- Det er jo det, vi er oppe imod. Vi mener dog, at de unge har behov for også at komme ud og røre sig noget mere. Vi håber også på sigt, at "Aktiv Eftermiddag" kan lokke flere unge ind i foreningerne. Det kan være svært at få nok til og nogle gange kan vi ikke stille hold, så den del kan vi virkelig løfte, lyder det håbefuldt fra Mikkel Clausen.

Annonce

Altafgørende

Tilbage hos SPAR i Bredebro glæder man sig meget til at følge projektet og se pengene arbejde langt ud i fremtiden.

Og netop at kunne støtte byen bredt gennem den lokale idrætsforening er noget, der giver perfekt mening.

- Det betyder jo alt. Det er et af vores største koncepter i SPAR, at vi er en af de lokale. Det er altafgørende, at vi kan være med til at skabe liv i det samfund, vi er del af, siger souschef René Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Kan alle problemer løses med apps?

Digeposten

Lav flotte græskar på Postgaarden

Digeposten

Foredrag på kirkemusikskolen

Digeposten

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Digeposten

FC Sydvest lejer Superliga-talenter

Digeposten

Der er fransk på toppen i Danmark

Digeposten

Dacia sænker pris på Dokker og Duster

Digeposten

10 facts om Fodbold for hjertet

Annonce