Annonce
Digeposten

Branderup Aktivcenter nyder godt af flot tilgang

Sportshallen i Branderup Aktivcenter bliver brugt til et hav af aktiviteter, og stedet oplever lige nu stor interesse. Foto: Michael Ehrhorn
Antallet af medlemmer i den lokale Idrætsforening i Branderup er på vej i vejret, og det skaber glæde hos Branderup Aktivcenter, der hver dag byder masser af glade brugere indenfor.
Annonce

BRANDERUP: En fordobling i antallet af medlemmer på bare et år. Det er nok noget nær en drøm for enhver lokal forening, men det er de flotte realiteter i Branderup Ungdoms & Idrætsforening her i 2020 trods et udfordrende år for mange.

De mange medlemmer betyder også, at de har fået rigtig travlt i Branderup Aktivcenter, der danner rammen om et hav af sportsgrene og andre sjove aktiviteter for alle aldre.

- De mange nye medlemmer gør, at der søges om endnu flere timer i hallen, og så er det godt for udlejningen, siger Gitte Boyschau, der er formand for Branderup Aktivcenter.

Og det er rigtig godt, at der i øjeblikket er stort med aktivitet lokalt.

- Mindre aktivitet betyder jo mindre udlejning og dermed dårligere økonomi. Udviklingen er rigtig god - især også med tanke på, at vi er rigtig mange frivillige, der gør en stor indsats herude, udtaler formanden.

Annonce

Altafgørende

Netop de frivillige spiller en stor rolle omkring Aktivcentret i Branderup.

Med undtagelse af rengøringen foregår alle aktiviteter nemlig på grund af ildsjæle, der hver dag yder en stor indsats på frivillig basis, og det er afgørende.

- Ellers kunne vi slet ikke drive det. Man skal virkelig brænde for det for at bruge så mange timer herude, men det vil folk heldigvis gerne, for vi har rigtig mange gode timer sammen og laver et fællesskab ud af det, understreger Gitte Boyschau.

De mange frivillige er ifølge formanden et godt billede på byens betydning for det lokale center og omvendt.

- Det betyder rigtig meget med et samlingssted. Både friskolen og børnehaven lige ved siden af bruger hallen meget, og uden den, er det ikke til at vide, hvordan området havde været det samme, som det er i dag, udtaler hun.

Annonce

Ejerskab

Hver dag kan man opleve mange af de frivillige i Branderup Aktivcenter. De udfører alle opgaver lige fra hjælp til træning af hold og andre praktiske opgaver.


Alle hjælper til, og det er med til at skabe en særlig ånd.

Gitte Boyschau, formand for Branderup Aktivcenter


Under besøget af Digepostens udsendte dukker der blandt andet frivillige op, der går i gang med at udskifte planterne ved indgangspartiet.

- Folk tager et særligt ejerskab over tingene - specielt dem som bor her i byen. Alle hjælper til, og det er med til at skabe en særlig ånd, fortæller Gitte Boyschau.

Som formand for centret kan hun også glæde sig over, at en gruppe ansigter, der ellers er meget svære at få fat i, er begyndt at bruge centret.

- Vi har haft de unge meget inde over i forhold til udviklingen. Det er vigtigt at give dem indflydelse, hvis man skal motivere dem til at dukke op. Det har gjort, at vi begynder at se unge i alderen 22-25 år nu, der gerne vil melde sig til en masse. Dem havde vi ikke tidligere, og det er dejligt, at de kommer nu, slutter hun.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Annonce