Annonce
Digeposten

Efter debat om løn: Penge afsat til en bykoordinator i Toftlund

Kommunalbestyrelsesmøderne har på grund af corona de seneste mange gange fundet sted i haller rundt om i kommunen blandt andet i Tønderhal 1 som på billedet. Desuden har det været møder i Hallerne i Løgumkloster og i Skærbæk Centeret. Men ved onsdages møde i denne uge sad politikerne klar online, hvor blandt andet udviklingsplanen i Toftlund var på dagsordenen. Arkivfoto: Uwe Iwersen
På kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften skulle det besluttes, om der skal afsættes penge til en bykoordinator i forbindelse med udviklingsarbejdet i Toftlund. Inden beslutningen blev truffet, skulle der en debat om løn til.
Annonce

Toftlund: Arbejdet med udviklingsplanen i Toftlund er i fuld gang.

Man er kommet så langt, at udviklingsrådet nu ønsker en byrådskoordinator til projektet.

Anmodningen til det lød på et beløb på 672.000 kroner til aflønning af bykoordinatoren og til udgifter til et bykontor per år over en to-årig periode.

Den anmodning skulle drøftes på de online-kommunalbestyrelsesmøde onsdag aften.

Og det gik lystigt for sig.


Jeg synes også, at det er en ualmindelig højt beløb til både en koordinator og det kontor, der skal oprettes.

Bent Paulsen, Dansk Folkeparti


Forud for en godkendelse af anmodningen udspillede der sig nemlig en debat blandt politikerne om summen på anmodningen.

I nogles øre lød beløbet af meget.

- Når jeg kigger på de beløb, der skal bevilliges, er langt det største beløb til en udviklingskoordinator. Over 672.000 kroner. Indebærer det en eller flere personer? Jeg synes, at det er et meget stort beløb i hvert fald i forhold til en sosu-hjælper eller lærerlønning, eller hvad vi ellers kan sammenligne os med, lød det fra Enhedslistens Holger Petersen.

Den holdning var han ikke alene om. Også Bent Paulsen fra Dansk Folkeparti studsede over beløbet.

- Jeg synes også, at det er en ualmindelig højt beløb til både en koordinator og det kontor, der skal oprettes, sagde han, inden Allan Skjøth fra Venstre fik ordet.

Han var ikke helt enig med de to herrer.

- Jeg ved, at bykoordinatoren er sat til en helt almindelig årsløn, der er omregnet lidt over 400.000 kroner. Det er måske endda i underkanten af, hvad sådan nogle projektmagere plejer at få, sagde han og påpegede, at en del af pengene også vil gå til blandt andet husleje til bykontoret og rengøring af det.

Annonce

Forkert forum

Debatten blev dog stoppet, da borgmester Henrik Frandsen (TL) ikke mente, at kommunalbestyrelsesmødet var det rigtige forum at diskutere en kommunalansats løn. Han understregede samtidig, at beløbet var den samlede omkostning for at have en bykoordinator ansat, og dermed ikke kun til aflønning.

Det gav Borgerlistens Thomas Ørting Jørgensen ham ret i.

- Jeg synes, vi skal tage den her beslutning, som den foreligger. Jeg er sikker på, at folk, der er involveret i det her projekt, har forholdt sig til, at der går en del penge fra projektsummen til administration og koordination. Jeg synes, vi skal godkende og komme videre, sagde han.

Og det var, hvad der skete.

Anmodningen om de 672.000 kroner per år til en bykoordinator og udgifter til et bykontor over en to-årig periode blev tildelt udviklingsrådet til det videre arbejde med udviklingsplanen i Toftlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Vokseværk hos lokal virksomhed

Digeposten

Diamantbryllup

Annonce