Annonce
Digeposten

Elizabeth siger farvel til Ballum Slusekro

Efter næsten otte år på Ballum Slusekro siger Elizabeth Mejia farvel midt i december. Helbredet spiller ikke længere med. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Efter næsten otte år i spidsen for Ballum Slusekro siger Elizabeth Mejia farvel og tak. Helbredet spiller ikke længere med.

Annonce

Ballum: Midt i december siger 43-årige Elizabeth Mejia farvel og tak efter næsten otte år som forpagter af Ballum Slusekro.

Beslutningen har ikke været let, og det er først efter mange overvejelser, at hun nu siger stop.

- Helbredet kan ikke holde til de mange timer, det kræver, hvis vi skal opretholde den standard og service, som jeg gerne vil levere, forklarer Elizabeth Meija. Hun stammer oprindeligt fra Honduras, og hun kom til Danmark i 2008.

Hun understreger, at hun har været rigtig glad for tiden i Ballum.

- Jeg har tænkt rigtig meget over, om jeg skulle stoppe. For jeg har jo været meget glad for at være her. Så det er en lidt mærkelig følelse. Jeg er ked af det, men på samme tid glad og lettet, forklarer hun.

- Jeg er ked af det, men på samme tid glad og lettet

Elizabeth Mejia, forpagter Ballum Slusekro
Elizabeth Mejia har befundet sig godt på den historiske kro ved Ballum Sluse og fra 1. januar er der fundet en afløser. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Mere sprogundervisning

Når Elizabeth Mejia midt i december afleverer nøglerne til Ballum Slusekro, har hun allerede planer for, hvad der skal ske.

- Jeg skal gå på sprogskole og lære mere af sproget. Og så håber jeg, jeg kan finde noget arbejde bagefter.

Gennem de omkring otte år, hvor hun har været i spidsen for Ballum Slusekro, har kroen haft fine besøgstal, og kroens fine beliggenhed ud mod Vadehavet har også tiltrukket opmærksomhed. Blandt andet hos TV og filmfolk.

Ballum Slusekro har således været brugt til optagelser i forbindelse med både Landmand søger Kærlighed og Mord uden grænser.

Fremtiden for Elizabeth vil byde på sprogskole, så hun kan lære endnu mere dansk, selvom hun efter 8 år i landet taler sproget ganske godt. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Populær kro

Der har også løbende været nyt tiltag og restaureringer på programmet.

I 2013 blev alle værelser renoveret og i sommers fik kroen en ny terrasse ud mod vest, hvor gæsterne kan nyde naturen og udsigten.

Bredeådalens digelaug, men digegreve Kresten Hansen i spidsen, ejer slusekroen og de har fundet en ny forpagter til kroen fra 1. januar, så kroen vil fortsat tage mod områdets gæster og være vært ved selskaber.

- Samarbejdet med Elizabeth har været rigtig fint og vi ønsker hende det aller bedste. Vi beklager da naturligvis at det ikke kan fortsætte, men når det nu er som det er, er vi meget glade for at der er fundet en ny forpagter. Det er ikke en selvfølge herud, siger Kresten Hansen.

Elizabeth Mejia holder afskedsreception søndag den 16. december, men fortsætter altså til 31. december.

Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce