Annonce
Digeposten

Fitness tilbage: Vi kan sagtens hamle op med ny verden

Gitte T. Petersen er udvalgsformand hos AUF Fitness i Agerskov, og hun glæder sig over en stærk genåbning trods en ny verden. Foto: Michael Ehrhorn
Coronakrisen har i flere måneder sendt lokale fitness-centre i dvale, men troen er stærk på, at man kan vippe nye digitale muligheder af tronen.
Annonce

Agerskov: Tilbage i marts gik samfundet i stå. Nærmest fra den ene dag til den anden lukkede Danmark ned, og det samme gjorde de lokale fitnesscentre. Siden er håbet om genåbning blevet vækket forgæves til live flere gange, men de trængte centre måtte indstille sig på at være blandt de sidste, der fik lov at slå dørene op igen.

Nu er det grønne lys dog tændt, og gennem de seneste uger er alt fra hygge-motionister til hårdtpumpede konkurrencemennesker igen blevet budt velkommen. Blandt andet hos AUF Fitness i Agerskov.

- Vi har mærket stor forståelse. Vi har heller ikke oplevet, at en masse har meldt sig ud. Faktisk var vores gæster nærmest klar, før vi var. Dagen inden vi genåbnede, forsøgte flere allerede at bippe sig ind med deres chip, siger Gitte T. Petersen, der er udvalgsformand hos AUF Fitness.

Annonce

Ny virkelighed

Facebook, Instagram, radio og TV. Det er bare nogle af de platforme, der har været med til at presse fitnesscentrene.

Her har de personlige trænere stået i kø for at lære os alle at træne hjemmefra, og det er en ny mode, som mange har taget til sig.

Det store spørgsmål er så, om de fysiske centre, som eksempelvis AUF Fitness, kan lokke gæsterne retur. Her er man ikke bange:

- Nej, det er vi ikke. Stemningen er rigtig god, og vores gæster er glade og tilfredse. Det betyder også noget, at vi har uddannede instruktører, der hjælper til. Det og sammenholdet er stærkere, end hvis man står hjemme uden alle remedier, understreger Gitte T. Petersen.

Annonce

Følg reglerne

Ved indgangen til AUF Fitness hænger en liste med nye retningslinjer. Blandt andet skal man holde to meters afstand og spritte godt af, mens også træningsmåtterne er fjernet. En ny virkelighed, man dog lige så godt kan vænne sig til:

- Det kommer til at være sådan længe. Nok indtil der er en vaccine klar, melder Gitte T. Petersen.

Gitte T. Petersen og AUF Fitness har opdateret retningslinjerne, og herfra handler meget om tillid. Foto: Michael Ehrhorn

Det betyder dog ikke, at gæsterne skal føle sig overvåget:

- Vi har tillid til, at man følger reglerne. Vi kan ikke gå rundt og lege politi, og vi advarer også om, at hvis ikke man følger reglerne, risikerer vi at lukke igen, lyder det fra udvalgsformanden.

Nye retningslinjer

- Bliv hjemme ved symptomer

- Klæd om og tag bad derhjemme

- Sprit godt af - 2 meters afstand

- Træning i grupper frabedes - Træningsmåtter fjernet

- Enkelte hold udskydes

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce