Annonce
Digeposten

I den larmende arena finder Lydia og Erik ro

Ishockey-staven vandt Erik og Lydia Hansen på en bustur på ved til en udekamp. Den hænger normalt på væggen i gildesalen, der er fyldt med ting fra SønderjyskE-ishockey. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Selvom ægteparret Lydia og Erik Hansen fra Toftlund er med til næsten alle SønderjyskEs ishockey-kampe, skal den lille regelbog engang imellem frem for at forstå udtrykkene, der bliver råbt i højttalerne i Føns Arena i Vojens. Sammen med tusind andre fans, slapper ægteparret af fra hverdagen, når de støtter op om holdet.
Annonce

Toftlund: Sektion fem.

Det er der, Lydia og Erik Hansen holder til i Frøs Arena i Vojens, når SønderjyskEs ishockey-spillere løber på isen. Her står ægteparret fra Toftlund omgivet af tusind andre, der også støtter det sønderjyske hold. Som Erik Hansen siger, så er man vel sønderjyde. Derfor skal det lokale hold støttes.

Men det er ikke kun på grund af det, der foregår på banen, at Lydia og Erik Hansen er i arenaen. Langt fra endda. Den dag eller to, de bruger om ugen i arenaen, er lige så meget for at være en del af det fællesskab, som man hurtigt bliver en del af.

Det giver ro for de to ellers travle mennesker.

- Den her ringer 24/7, siger Erik Hansen, mens han løfter telefonen, der ligger på køkkenbordet i hjemmet.

Parret driver "Hansen Vikar", der leverer arbejdskraft til landbruget. Derfor er der hele tiden meget arbejde, og øresneglen sidder næsten permanent i øret på Erik Hansen. Men ikke til ishockey-kampene.

- Den her bliver rystet ren, når vi er til kampene og sammen med de andre, siger Erik Hansen, og banker fingeren mod sit hoved.

- Der er en frihed, når vi tager til kampene. Vi er helt afslappede, fordi folk hygger sig og snakken bare går. Der tænker man slet ikke på arbejde, siger Lydia Hansen.

- Der er en frihed, når vi tager til kampene. Vi er helt afslappede, fordi folk hygger sig og snakken bare går. Der tænker man slet ikke på arbejde.

Lydia Hansen, fan af SønderjyskE-ishockey

Annonce

Den første kamp

Fra bordet i køkkenet er det ikke til at se, at Erik og Lydia Hansen bruger det meste af deres fritid på ishockey. Det kan man derimod, når de åbner op for gildesalen. T-shirts, kasketter, halstørklæder, plakater og billeder med og uden autografer fylder hele rummet. Alt sammen med SønderjyskE ishockey.

- Den her vandt vi, da vi var på en bustur på vej til en udekamp, fortæller Lydia Hansen, mens hun forsigtigt tager en ishockey-stav ned fra væggen.

Den store glæde for ishockyen begyndte, da parret i 2013 fik billetter til en kamp af deres datter. De havde aldrig været til en kamp før, men i dag er det slemt, hvis de ikke når til en hjemmekamp, som Erik Hansen fortæller det. Der er heller ingen kampe, der bliver glemt. De er nemlig alle noteret i kalenderen, der hænger på køkkenvæggen.

Annonce

Den lille regelbog

Selvom man er til så mange kampe, kan det stadig knibe med at holde styr på reglerne. Derfor er den lille bog med de opdaterede regler altid med. Og den kommer frem, når speakeren siger noget i højtaleren, som kan være svært at forstå.

- Der kommer hele tiden nye udtryk, som vi ikke kender. Derfor er den god at have med, smiler Lydia Hansen.

Og så er der det med hastigheden i sporten. Ofte går det så hurtigt, at man ikke når at opfange, hvem der præcist fik pucken i nettet, eller hvem der lige tacklede hvem, fortæller Erik Hansen, men påpeger, at det netop er det, der gør, at interessen er faldet på ishockey og ikke en anden sportsgren.

- Det er svært at forstå, hvor hurtigt det går, hvis man ikke har oplevet en ishockey-kamp. Men det går virkelig, virkelig hurtigt. Tit må jeg se på skærmen, hvem der har scoret, fordi jeg ikke når at se det på banen. Men det er aldrig kedeligt, fortæller Erik Hansen.

I skrivende stund ligger SønderjyskE nummer tre i tabellen i Metalligaen. Men uanset hvordan holdet spiller, så har de støtte i Lydia og Erik Hansen. For som de siger, skal man være der uanset hvad, hvis man er fan. Det er ægteparret også, når spillerne løber på banen i Føns Arena til næste hjemmekamp.

Ægteparret Lydia og Erik Hansen er store fans af SønderjyskE Ishockey. For nogle uger siden havde de besøg af komikeren Melvin, som skulle have et indblik i ishockey-sporten og fankulturen i forbindelse med en afsnit til serien "Helt Sort". Og selvfølgelig kunne ægteparret sætte ham ind i det. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ølkrusene fik Erik Hansen i gave af sine børnebørn. Der er billeder af ham og SønderjyskEs-logo. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce