Annonce
Digeposten

Jan har sigtet rettet mod Japan

I paraskydning konkurrerer man indenfor forskellige niveauer af funktionsnedsættelser. Jan Winther skyder i klassen SH1, som er for skytter med normal styrke og funktion i overkrop, arme og hænder, men han er født med rygmavnsbrok, og er derfor lam i benene. Der er ligeledes klasser for skytter med henholdsvis nedsat styrke i overkrop, arme og hænder, samt en klasse for skytter med synshandicap. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Jan Winther var snublende tæt på at sikre sig billetten til de paralympiske lege i Tokyo allerede sidst på efteråret, men har et skud mere i geværet. Den sidste chance er i Peru til maj, og derfor træner para-skytten med de lokale rødder som aldrig før.
Annonce

HØJER/FREDERICIA: Det er ikke længe siden han vendte hjem fra VM i Australien, og snart er rejsekufferterne pakket igen. Jan Winther har sat alt ind på at sikre sig sin første deltagelse nogensinde i de paralympiske lege, som følger lige i kølvandet på sommerens OL i Tokyo.

Men man får ikke en billet til PL. Det er noget, man kvalificerer sig til. Og det kom så tæt på, som det nærmest er muligt - for Jan Winthers bedste resultat ved VM var 0,1 point fra at åbne for en kvoteplads og dermed deltagelse i Japan. Derfor er der ikke andet for end at træne videre:

- VM var en kæmpestor konkurrence og en kæmpe oplevelse for mig. Men der skal træning til, og så håber jeg, at jeg kan få en plads til PL. Jeg træner som en gal i øjeblikket, og min familie synes vist, jeg er lidt skydegal. Men det skal til - for du falder i niveau, så snart der ikke bliver trænet, forklarer han.

- Hjælpen er strømmet ind fra nær og fjern til mit projekt her, og det er jeg så taknemmelig for. Der er en sjov historie i det, for jeg fik de 50.000 kroner som en donation fra en, der ville være anonym. Så jeg ved ikke selv, hvem der støttede med de mange penge, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for hjælpen.

Jan Winther, para-skytte

Annonce

Indsamling

En tætpakket kalender med konkurrencer i ind- og udland samt den helt dyre tur til Australien er alt sammen noget, der kræver en del penge. Med en blanding af sponsorater og en indsamling på Facebook lykkedes det at skrabe godt 90.000 kroner sammen til blandt andet at betale for deltagelsen i Australien, og det er folk, som Jan Winther alle vil sende en stor tak.

- Jeg driver blandt andet en indsamling for at skabe økonomi til det. Vi samlede 90.000 kroner ind på tre måneder via Facebook, og nu er jeg ude at søge flere sponsorer til fremtidige projekter. Jeg vil gerne takke alle, der har hjulpet mig på vej, siger han og tilføjer:

- Hjælpen er strømmet ind fra nær og fjern til mit projekt her, og det er jeg så taknemmelig for. Der er en sjov historie i det, for jeg fik de 50.000 kroner som en donation fra en, der ville være anonym. Så jeg ved ikke selv, hvem der støttede med de mange penge, men jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for hjælpen, afrunder Jan Winther.

Masser af konkurrencer venter i den kommende tid som forberedelse til Jan Winthers næste store udenlandske udfordring. Det bliver til maj, når han skal forsøge at sikre Danmark og sig selv en PL-billet ved en konkurrence i Peru.

Jan Winther er født med rygmarvsbrok og er derfor lam i benene. Som barn ville han gerne med på jagt, men kørestolen gjorde det ikke muligt. Til gengæld var skydning en mulighed, og det blev lynhurtigt til en passion. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Digeposten

Stort tab skal hentes

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Pas på de små

Digeposten

Krav om mundbind måske på vej

Digeposten

Her landede støtten

Annonce