Annonce
Digeposten

Kunstinstallation og gamle sager skal fylde museumsbygningen

Ikke alt for mange musikere mødte op til fotosession, men kunstner Cai-Ulrich van Platen håber at der kommer flere, når der indkaldes igen. Foto: Karin Lorenzen

Kunstner Cai-Ulrich von Platen havde besøg af fem lokale musikere ved en fotosession for nylig. Han håber at der er mange flere, der arbejder med musik i Skærbæk og omegn, som vil dukke op til de kommende fotosessions.

Annonce

Skærbæk: Siden nytår har Historisk forening for Skærbæk og omegn arbejdet med at renovere det tidligere museum og selvom byggeriet er forsinket, så skrider planlægningen af åbningen frem.

I øjeblikket arbejder kunstner Cai-Ulrich von Platen, København på et indrette forskellige udstillinger.

- Der bliver et rum om at leve på en bondegård og et rum om teater. I et andet rum vil man kunne se en videoproduktion og så bliver der et rum om musik og lokale musikere, fortæller kunstneren der mandag eftermiddag havde inviteret lokale musikere, store som små, unge og gamle, til fotosession.

De fotos der blev taget skal bruges i en fotocollage, der bliver kæmpestor og baggrunden bliver byparken i Skærbæk, hvor de mange musikere bliver redigeret ind. Den historiske del af udstillingen kommer til at handle om den legendariske powerklub, der netop i forrige weekend fejrede et endegyldigt farvel, med en fest i Kulturhuset Emanuel.

Jytte Madvig er ansvarlig for udlejning af Stjernens kostymer, og her retter hun på det outfit som Jane Mølgaard valgte til fotograferingen, mens kunstneren styrede cameraet. Foto: Karin Lorenzen
Annonce

Sjovt at bidrage

Cai-Ulrich von Platen havde inviteret til fotosession i Teatersalen i Skærbækcentret, og han havde fået adgang til teaterforeningen Stjernens store kostyme- og teatergarderobe, så de musikere der deltog i fotosessionen, kunne klæde sig ud efter lyst og mod.

To af de fire fremmødte var Peter Christensen og Jan Jacobsen, begge tidligere Brøns Greatest. De havde valgt en cowboyhat og en vest til udklædning.

- Jeg så et opslag om det her på facebook og det vil jeg da gerne være med til, det er da spændende hvad det bliver til, lød det fra Jan Jacobsen.

- Jeg vidste det faktisk ikke, men Jan ringede til mig for en time siden, og nu er vi her jo, for det er da en sjov idé, tilføjer Peter Christensen.

Også Tove Tersbøl, der er korleder og kulturpersonlighed fra Kulturhuset Emanuel og Camilla Kumari Thyssen og Jane Mølgaard blev foreviget til projektet.

Camilla Kumari Thyssen havde valgt glimmer og pallietter til fotograferingen. Foto: Karin Lorenzen

Ifølge Jørn Otto Dahlmann, der er formand for historisk forening, mangler der lidt gulve og malerarbejde. Det afsluttes efter efterårsferien og så begynder lokalerne at ligne noget

-Vi er begyndt så småt at flytte arkivalier. Vi skal være ude af de gamle lokaler sidst i marts 2019, så det bliver også på det tidspunkt vi vil holde åbning og fernisering, fortæller Jørn Otto Dahlmann, der i høj grad glæder sig til at flytningen er overstået. Det er Historisk forening der står for driften af bygningen på hjørnet af Nissumgade og Storegade og det er også foreningen der vil komme til at stå for udlejningen til andre foreninger, der ønsker at udstille eller benytte lokalerne.

- Det er jo ikke noget man bare lige flytter. Det er vigtigt vi ved hvad vi flytter og forsøger at holde orden i arkivalierne. Men vi glæder os meget til at blive mere synlige. Vi regner da med at få nogen nysgerrige ind fra gaden og så håber vi da at vi kan få solgt mere af vores årsskrifter. Det er alle tiders placering, glæder Jørn Otto Dahlmann sig.

Peter "Plant" Christensen og Jan Jacobsen stillede op til fotosession iført cowboyhat og vest. Foto: Karin Lorenzen
Efter nøje anvisninger fra Cai-Ulrich van Platen blev der taget fotos til en fotocollage, der skal udstilles i det tidligere museum, når historisk forening er klar til indvielse til foråret. Foto: Karin Lorenzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Digeposten

Ældrecenter slår atter døren op

Annonce