Annonce
Digeposten

Legeland fornyes og udvides

Erik Stenger er frivillig i Skærbækcentrets støtteforening, mens Malene von Qualen er ansat i centrets kommunikationsafdeling. De har begge været involveret i projekteringen af legelandets ombygning. Foto: Karin Lorenzen

Siden 2006 har der været et lille legeland i Skærbækcentret. Nu skal legelandet renoveres og fornyes, for gæsternes skyld.

Annonce

Skærbæk: I sommeren 2005 blev tanken om et legeland i Skærbæk Fritidscenter kastet på bordet af Erik Stenger, der dengang allerede var en af de frivillige omkring centret og det er han endnu.

- Ideen fik jeg dengang efter besøg i Vejers Legeland. Vi forsøgte at finde penge hos fonde, men uden succes og i stedet lykkedes det os at få penge fra Skærbækhallernes Støtteforening, fortæller Erik Stenger.

I første omgang fik de 100.000 kr. til projektet og det blev til et mindre legeland der blev åbnet i 2008 og siden har været populært. Efter sigende har det været besøgt af omkring 30.000 børn hvert år, svarende til mere end omkring 75 børn om dagen. Landet er beregnet til børn op til 10 år.

Der er til Skærbækcentret knyttet tre støtteforeninger, hvis formål er at støtte Skærbækcentret. Disse støtteforeninger har siden 1992 bevilget ca. 4.825.000 kr. til diverse renoveringer/nyanskaffelser i Skærbækcentret.

Legelandet bliver indrettet hvor det gamle lå og konstruktionen kommer til at ligne det gamle, men med nye legeredskaber og funktioner. Foto: Karin Lorenzen

Nu trænger legelandet til en fornyelse, efter 10 år med masser af legende børn året rundt. Til det formål har Skærbækcentrets støtteforening bevilliget 132.000 kr. til renoveringen.

- Det er primært fra Kandisfesten sidste år, fortæller Erik Stenger.

Det nye legeland vil i grove træk ligne det gamle, men legeredskaberne vil være nye.

- Det er helt nye redskaber som vores leverandør har oplevet fungerer andre steder. De har kæmpe erfaring og ved hvad der er populært, siger Erik Stenger videre.

Byggeriet har stået på i en lille uge og det nye legeland åbnede lørdag, hvor der blandt andet var 90 unge fodboldspillere fra Kolding på sportsophold, der kunne glæde sig over de nye legemuligheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce