Annonce
Digeposten

Naturlegeplads midt i skoven

Stort fremmøde ved åbning af Rømøs nye naturlegeplads, der ligger placeret midt i næsten urørt natur.

Annonce

Inspirationen kommer fra Fanø og gæsterne på Rømø har i flere efterspurgt et sted for børn, når vejret ikke er til strandture. Lørdag kunne man på Rømø så fejre indvielse af en nyskabelse i form af en spændende skovlegeplads i Kirkeby Plantage.

Naturstyrelsen er samarbejdspartner

Idéen kommer fra Tønder Kommunes visionspulje og bag idéen stod oprindelig Palle Graversgaard, der efterlyste en naturlegeplads på Rømø, i forbindelse med uddeling af midler fra visionspuljen i 2014. Finansieringen kommer fra regeringens Naturpakke, og midlerne er hjemsøgt af Naturstyrelsen der også stiller arealet til den ny skovlegeplads til rådighed.

Frivillige kræfter

Ideen blev grebet og et udvalg der har arbejdet med projektet. Mange gode kræfter - blandt dem Naturcenter Tønnisgård, skovrider Anders Hauge fra Naturstyrelsen, kunstneren Jacques Thierry, Tanja Rahbek, Vibeke Thrane og turist- og udviklingschef Bodil Glistrup Thomsen - har arbejdet med at få stedet klar og ved åbningen stod det også klart at mange borgere på Rømø bakkede op, da over 100 mennesker dukkede up til indvielse, der blev fejret med taler ved Tanja Rahbek, Palle Graversgaard, Bodil Glistrup og gløgg og æbleskiver midt i skoven.

Bygget i fængslet

Skovlegepladsen er tegnet af arkitekt Helle Nebelong og er udført af folk fra Renbæk Statsfængsel. Den består af hele tre afdelinger: Svampeskoven, Spindelvævsdalen og Snogebakken. Desuden er der opstillet borde og bænke på legepladsen.

Palle Graversgaard klippede den røde snor. Han er den oprindelige idémand bag naturlegepladsen.
Forud for den officielle indvielse, blev der opsat et skilt ved P-pladsen ved Kirkeby Plantage, så gæsterne kan finde vej.
Der var varme drikke og småkager til alle fremmødte.
Spindelvævsdalen blev flittig afprøvet af både børn og voksne.
Legepladsen består af hele tre afdelinger: Svampeskoven, Spindelvævsdalen og Snogebakken. Snogebakken er kendetegnet ved at kæmpe snoge smyger sig gennem landskabet.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce