Annonce
Digeposten

Nej tak til hjælpepakker: Toftlund-virksomhed viser imponerende takter

Toftlund-virksomheden Combino kører masser af opgaver i Sydeuropa, og man har været hårdt ramt under corona. Det er dog blevet et nej tak til hjælpepakkerne. Foto: Combino
Toftlund-virksomhed Combino kører mange jobs i blandt andet Sydeuropa, men selvom coronakrisen har været hård, har man sagt nej til hjælpepakker.
Annonce

Toftlund: Der er mange lokale virksomheder, der har haft nogle særdeles hårde måneder på grund af coronakrisen. Der har dog været store forskelle fra branche til branche.

En af de virksomheder, der har haft et skidt udgangspunkt, er Combino fra Toftlund. En transportvirksomhed, der kører masser af ture til Sydeuropa. Blandt andet køres der fisk mellem Skandinavien og Italien, mens man har kontor og en nyåbnet restaurant i Spanien. Lande der har været hårdt ramt.

Combino kører også eventkørsel til eksempelvis konfirmationer, galla og bryllupper, som også har været alvorligt ramt.

- I marts, april og maj har vi oplevet et samlet fald i omsætningen på 32 procent, siger Mikael K. Olesen, direktør hos Combino.

Annonce

Nej tak

Selvom konsekvenserne af coronakrisen har været til at mærke, har Combino valgt at takke nej til politikernes hjælpepakker.


Jeg mener også, at hjælpepakkerne er til for dem, hvor det handler om liv og død. Det er lidt grisk at bruge dem, hvis det ikke er strengt nødvendigt.

Mikael K. Olesen


Noget der ifølge direktør Mikael K. Olesen er en ganske god grund til.

- Vi er virkelig rykket sammen i bussen. Alle har kæmpet, og det har gjort, at vi faktisk har formået at holde skindet på næsen. Jeg mener også, at hjælpepakkerne er til for dem, hvor det handler om liv og død. Det bør være strengt nødvendigt og ikke blot for at holde en bundlinje, mener han.

Af samme grund var hjælpepakkerne kun blevet et tema hos Combino, hvis man var endt i nedskæringer og afskedigelser.

- Havde vi set ind i så drastiske tiltag, ville det være godt at kunne gøre brug af dem. Jeg mener dog, at der er andre, hvor det er mere berettiget, melder Mikael K. Olesen.

Annonce

Optimisme

Faldet på 32 procent i omsætningen er markant, og det vil tage tid, før Combino er helt ude på den anden side.

Combino kører rundt med store lastbiler, men man har også mindre vogne til blandt andet kurér-kørsel. Foto: Combino.

Trods det ser Mikael K. Olesen lyst på fremtiden.

- Vi har husket at spare lidt sammen i de gode tider, så vi kan i bedre grad tåle bump på vejen. Samtidig har vi en kurér-afdeling, der har kunnet køre på godt blus, slutter direktøren.

Combino

Combino er en stor transportvirksomhed med hovedsæde i Toftlund, der blandt andet kører international transport af fryse-, køle- og industrigods.

Man kører også kurér-kørsel, mens der også er eventkørsel til blandt andet bryllupper og galla.

Combino leverer også til krystogtskibe - en branche der er ramt hårdt af coronakrisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Nyt menighedsråd på plads

Annonce