Annonce
Digeposten

Ny specialforretning kan være på vej med egnens gastronimiske produkter

Hans Nørgaard drømmer om at crowdfunde 50.000 kroner til en ny specialforretning i Løgumkloster. Arkivfoto
Hans Nørgaard fra Vestslesvigsk Bryghus drømmer om at rejse 50.000 kroner til en ny specialforretning i Løgumkloster, der skal sælge egnens specialiteter.

Løgumkloster: Indehaveren af Vestslevigsk Bryghus, Hans Nørgaard, har ambitioner om at åbne en ny spacialbutik i Løgumkloster, der skal sælge egnens gastronomiske specialiteter. Derfor har han startet en crowdfunding, hvor interesserede borgere kan donere et pengebeløb, som efterfølgende bliver vekslet om til et gavekort til butikken.

- Jeg har valgt crowdfundingmetoden af flere årsager. Dels er det med til at rejse nogle penge, dels skaber det noget interesse og opmærksomhed omkring projektet, siger han.

Han har seks gange tidligere gennemført crowdfundingkampagner til forskellige projekter. Denne gang er målet 50.000 kroner, og det mindste beløb, man kan donere, er 250 kroner.

Hvad er crowdfunding

Crowdfunding er en ny måde, hvorpå man kan rejse penge til ens gode idé. Har man et projekt kan interesserede personer donere små beløb, som til sidst kan realisere projektet. 

I tilfælde med specialforretningen i Løgumkloster kan man mindst donere 250 kroner, som bliver vekslet om til et gavekort, når butikken står færdig.

- Det er en måde, hvorpå man stikker en tå i vandet og ser, om der rent faktisk er en reel interesse for en sådan forretning i Løgumkloster. Det tænker jeg, at der er. Ellers havde jeg ikke gjort det, og så skaber det også en god relation til dem, der støtter, siger Hans Nørgaard.

Annonce

Fokus på lokale producenter

Butikken kommer ikke kun til at sælge produkter fra Vestslesvigsk Bryghus, men hele egnen. Den er en drøm om at skabe mere fokus på lokale producenter.

- Der er rigtig mange producenter, der laver alt muligt. Vi har gin- og rom-destillerier, der bliver lavet gele, marmelade og chokolade her i kommunen. Det, der er tanken i det, er, at vi skaber et sted, hvor vi har flere forskellige specialiteter fra området samlet på et sted, siger Hans Nørgaard.

Annonce

Drømmer om juni

Crowdfundingkampagnen starter den 5. marts og slutter lørdag den 1. maj og foregår via www.booomerang.dk. Torsdag den 4. marts afholder Hans Nørgaard et online webinar omkring, hvad man kan få, hvis man er en del af kampagnen.

Hans Nørregård fra Vestslesvigsk Bryghus har seks gange tidligere gjort brug af crowdfundingmetoden. Privatfoto.

Forhåbningen er, at butikken står klar imellem maj og juni i år.

-Jeg har endnu ikke skrevet under på kontrakten til lokalerne i Løgumkloster, men jeg har noget på bedding, siger han.

Hvis butikken bliver en realitet, er det Hans Nørgaard selv, der kommer til at stå bag disken.

- Planen er, at der til at starte med vil være åbent for butikken om eftermiddagen torsdag, fredag og lørdag. Derudover er der mulighed for onlinehandel, hvor man kan bestille varerne på internettet. Og så må vi se, hvad der sker derfra, siger Hans Nørgaard.

Annonce
Annonce
Digeposten

Genforeningsprojekt får donation

Annonce
Annonce
Digeposten

Diamantbryllup

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce