Annonce
Digeposten

Puljen med penge bliver større og større: Tøndermarsk Initiativet forlænges med et år

Med torsdagens forlængelse af Tøndermarsk Initiativet voksede også puljen til vedligeholde af huse i Højer med 12 millioner kroner. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet.
Tøndermarsk Initiativet, der skal omdanne egnen til et bedre sted at bo, besøge og arbejde i, vokser og vokser. På torsdagens kommunalbestyrelsesmøde besluttede politikerne at forlænge projektperioden frem til næste sommer. Men der kom også et par løftede pegefingre.

TØNDER/HØJER: På torsdagens møde i Toftlund besluttede en enig kommunalbestyrelse at forlænge Tøndermarsk Initiativet med et år frem til sommeren 2022.

Borgmester Henrik Frandsen (TL) kaldte på mødet Tøndermarsk Initiativet (TMI) for et "fantastisk projekt" - et projekt der gennem årene har haft alvorligt vokseværk, og hvor antallet af parter også er steget, så det i dag udgøres af fire hovedaktører samt en række mindre fonde og bidragydere, der er med i dele af projektet.

- Da det startede i 2016, lød det samlede beløb på 211 millioner kroner. Det er siden steget til 304 millioner - og hvis vi siger ja i dag, stiger det beløb med yderligere 10 millioner kroner, sagde borgmesteren og påpegede, at Tønder Forsyning oven i hatten investerer 60 millioner kroner sideløbende med TMIs investeringer:

Annonce

- Dermed er den samlede sum på et sted mellem 350 og 400 millioner kroner. Det er ganske mange penge. Og det er suverænt det største investeringsprojekt i kommunen, der giver et gevaldigt løft til Højer.

Løftet pegefinger

Henrik Frandsen påpegede videre, at forlængelsen af TMI ikke kun skyldes vokseværk men også corona-situationen, der har givet udfordringer.

Herefter overlod han talerstolen til Jørgen Popp Petersen (SP).


Offentligheden har krav på at vide, hvad der sker, og lukketheden kan give et selvmål.

Jørgen Popp Petersen (SP), om TMI


Jørgen Popp Petersen gav en forlængelse af hele projektet sin billigelse og løftede samtidig pegefingeren.

- Projektet har været i gang i rigtig mange år. Det er rart, at vi har nogle rige onkler til at sponsorere os, men vi skal passe på, at projektet ikke kører i lukkede kasser og lukkede arbejdsgrupper. Offentligheden har krav på at vide, hvad der sker, og lukketheden kan give et selvmål, sagde Slesvigsk Partis gruppeformand og tilføjede:

- Det kan give et unødvendigt spektakel, fordi det for nogen kunne virke som om, vi ikke er tilfredse med den gave vi får.

Annonce

Tilfredshed i Højer

Socialdemokratiets Peter Christensen gav også sin opbakning til projektet og en forlængelse heraf.

- Der er ingen tvivl om, at det er et fantastisk projekt. Men det har med forberedelser været i gang i snart syv år. Nogle af borgerne føler, det har været i gang siden 1916, og at der ikke sker noget i Højer, mens hvis man skal tro devisen om, at det skal være skidt, før det bliver godt, så bliver det rigtig godt, sagde Peter Christensen og tilføjede:

- De fleste i Højer er er meget, meget tilfredse med det, der sker.

Tøndermarsk Initiativet

Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.

Initiativet er Danmarks største samlede projekt til udvikling af et unikt område.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce