Annonce
Digeposten

Solen skinner på Rømøs brandfolk

Bureauchef for Sol og Strand, Hanne Meyer, overrakte forleden de 30.000 kroner til vicebrandkaptajn, Johannes Petersen.Pressefoto
Sommerhusbureauet Sol og Strand giver hvert år en håndsrækning til et lokalt initiativ. I år løb Rømø Frivillige Brandværn med størstedelen af støtten.
Annonce

Rømø: Der var overvældende opbakning til Rømø Frivillige Brandværn, da ejerne af sommerhuse med tilknytning til Sol og Strands bureau på Rømø skulle bestemme, hvem der skulle løbe med størstedelen af pengene i Sol og Strands lokale håndsrækning.

Knap 60 procent af stemmerne endte nemlig hos de frivillige brandmænd, og det betød, at bureauchef Hanne Meyer kunne overrække en check på 30.000 kroner.

Annonce

Nye dragter på vej

En sådan økonomisk håndrækning har stor betydning for brandfolkene på Rømø, fastslår vicebrandkaptajn Johannes Petersen i en pressemeddelelse.

- Hidtil har vi blot haft to dragter, men nu kan vi købe to nye dragter, siger han.

Rømø Frivillige Brandværn blev oprettet i 1968 og består i dag af 20 frivillige, som rykker ud til brande, trafikulykker og redningsaktioner. Og den lokale tilstedeværelse betyder en hurtigere responstid i forhold til beredskabet fra den nærmeste brandstation i Skærbæk.

Ifølge Johannes Petersen har halvdelen af årets udrykninger omhandlet drukneulykker og redningsaktioner.

- Her er det af afgørende betydning, at vi har nogle ordentlige dragter, for dels sikrer dragten opdrift, og dels at vi kan holde varmen i vandet, forklarer Johannes Petersen.

Annonce

Flere lokale får støtte

Foruden at Sol og Strand har sørget for nye dragter til brandmændene, kunne Hanne Meyer glæde folkene bag Rømø Skovlegeplads og Rømø Musikfestival med hver 10.000 kroner.

- Det er en fornøjelse og stor glæde at få mulighed for at honorere frivillige ildsjæle her på Rømø. Det er dem, der er med til at sikre, at vores lokalområde er attraktivt ikke alene for os, der bor her men også

for de gæster, de besøger os. Og – ikke at forglemme – er vores frivillige brandkorps med til at sikre tryghed for os alle, siger Hanne Meyer.

Annonce
Annonce
Digeposten

Nu skal der pustes mere liv i Visby

Annonce
Annonce
Digeposten

i30 til under 200.000 kroner

Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Klumme: Prøv det nu af

Digeposten

Kaffe, kage, Sol og Strand i Ballum

Digeposten

Alzheimerforeningen mangler indsamlere

Annonce