Annonce
Egtved Posten

Afstemningsfest flyttes endnu en gang

100 år gammelt skilderi med broderet rigsvåben, Dannebrog og egeløv. Privatfoto

Bredsten-Balle: - Ligesom sønderjyderne ikke gav op for 100 år siden, gør vi det heller ikke.

Sådan skriver Kirsten Rykind-Eriksen fra Grænseforeningen i en pressemeddelelse.

Og hun fortsætter:

- Derfor flytter vi endnu engang den planlagte Afstemningsfest i Balle Forsamlingshus, der først blev flyttet fra 10. februar til 14. marts. Men som corona-restriktionerne ser ud nu, bliver vi nødt til at flytte arrangementet en gang mere til torsdag d15.april klokken 15.50, hvor det bliver et såkaldt gå-hjem-foredrag.

På dagen vil forfatter Linda Lassen, fortælle om sine to Genforeningsromaner og kampen om at få Slesvig forenet med Danmark, oplevet af familier på hver side af den nuværende grænse. Den ene roman "Men sko må jeg have" handler om vandrelærerinden Gubi, der gik fra gård til gård i Nordslesvig for at undervise børnene i dansk, når de var tvunget til at gå i tysk skole. Romanen "Marie og Jens" handler om redaktørparret for Flensborg Avis og den svære kamp for at fastholde danske stemmer i Sydslesvig.

Grænseforeningens fejringer

For et år siden kom Grænseforeningen godt i gang med at fejre 100-året for, at Sønderjylland i 1920 blev genforenet med Danmark i forbindelse med Tysklands nederlag i Første Verdenskrig.

Fejringen af de 100 år for den store begivenhed, kaldte Grænseforeningen “Genforeningen 2020”. Her havde man over hele landet planlagt mere end 1000 arrangementer og de nåede at fejre en tredjedel af festlighederne, inden covid-19 lukkede landet ned.

Alle er velkomne. Betaling er 80 kroner. Tilmelding til Kirsten Rykind-Eriksen, mail: rykind@bbsyd.dk, tlf. 4026 5489.

Arrangører: Grænseforeningen Vejle Vesteregn, Balle Valgmenighed, Balle Forsamlingshus, Folkeuniversitet Vejle og Historisk Selskab for Sydøstjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Søger unge frivillige

Egtved Posten

Havde alt for mange på venteliste

Egtved Posten

Klumme: Bøgernes verden

Egtved Posten

Teenager i coronatid

Annonce