Annonce
Egtved Posten

Bare for det halve...

John Erik Clausens hjerte banker for Egtved og han håber, at de der bor i byen vil blive ved med at hjælpe med at holde den i live, blandt andet ved at huske også at handle lokalt. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

John Erik Clausens hjerte banker for Egtved og han håber, at alle byens borgere husker på at handle lokalt. En by uden et godt og varieret handelsliv, kan blive en by uden liv - og det skulle helst ikke ske for Egtved. Han foreslår, at man for eksempel gør bare det halve af juleindkøbene i Egtved.

Annonce

Egtved: John Erik Clausen kalder sig selv for tilflytter, selvom han slog sig ned i byen for snart 50 år siden. Lige siden da har hans hjerte banket for Egtved og i dag ønsker han at minde alle byens borgere om hvor vigtigt det er, at man husker at handle lokalt, for en by uden et godt og sundt handelsliv, kan risikere at blive til en by, som ingen hverken kan eller vil bo i.

- Egtved har næsten alt, der er ikke meget man behøver at købe udenfor byen. Vi har et godt handelsmiljø og rigtigt mange gode butikker, håndværks- og servicevirksomheder, og så har vi et fantastisk godt foreningsliv, hvor man arbejder sammen på kryds og tværs, lyder det fra John Erik Clausen, der også gør opmærksom på, at Egtved rummer en rigtig god skole, ny idræts- og multihal, et flot nyt grønt område ved Dalgade, en kommende svømmehal og et spændende projekt, der er i støbeskeen omkring Egtvedpigens grav. Alt dette og meget mere til, er ifølge John Erik Clausen meget vigtigt at værne om.

- Egtved har næsten alt, der er ikke meget man behøver at købe udenfor byen.

John Erik Clausen
Annonce

BID-samarbejde og byudvikling

John Erik Clausen fremhæver også, at Egtved med intet mindre end 102 tilmeldte aktører er med, som den første centerby, i Vejle Kommunes BID-samarbejde. Her er blandt andet udviklingsrådet meget aktive med mange nye tiltag, som eksempelvis branding af Egtved med Egtvedpigen som hovedperson. Byen har fået nyt logo, har fået sloganet Egtved -pigens by, ny hjemmeside og facebookside og der er igangsat et væld af arbejdsgrupper med frivillige, der gør en stor indsats for at skabe endnu flere attraktive grunde til at være både Egtvedborger og turist.

- Jeg har fulgt udviklingen i mange år, ja lige siden 1968, som tilflytter til Egtved, og jeg nægter at flytte fra byen igen. Jeg startede som bagersvend og endte som tømmerhandler i mit aktive liv de sidste 35 år. Nu har jeg været pensionist i syv år og nyder stadig at bo i Egtved, forklarer John Erik Clausen, der gennem alle årene, og stadig er aktiv i foreningslivet. Her var han blandt andet formand for Egtved Hallen, var fodboldtræner gennem mange år og har haft en stor berøringsflade med rigtigt mange mennesker. Han er stadig meget aktiv i det frivillige liv, hvor han blandt andet sammen med Kalle Thomsen har stået bag Egtvedpigens Dag med mere end 90 frivillige tilknyttede.

Annonce

Køb bare det halve i Egtved

- Lad os sige, at hver familie i gennemsnit køber for 4000 kroner i julegaver. Der er omkring 2700 husstande i Egtved. Det giver 10.800.000 kroner (og så er fødevarer, juleand og julefrokost endda ikke indregnet). Og jo, jeg ved godt, at ikke alt kan købes i Egtved og at der er mange spændende indkøb at gøre i eksempelvis Vejle og Kolding, og det er helt forståeligt. Men hvis man nu tænkte på bare at købe det halve i Egtved, så ville det virkelig gøre en forskel. På den måde kan der lægges en handel på 5.4 millioner kroner, plus fødevarer, juleand med mere i Egtveds butikker, og det er da værd at tage med i sine overvejelser, pointerer John Erik Clausen. Og han fortsætter; - Det er i det hele taget vigtigt, at huske at lægge dele af sine handler lokalt, vi skulle helst have udvikling og ikke afvikling.

Annonce

Egtved har roen

John Erik Clausen fortæller også, at i Egtved finder man noget, som er svært at komme i nærheden af i de større byer. Her er nemlig ro, nærvær og tid til kunderne. Der er god ro til at rådgive, pakke gaver ind og i det hele taget yde en helt speciel og personlig service.

Annonce

Det betyder noget for dig

At der i en by som Egtved er et godt handelsliv betyder meget på mange områder. Hvis ikke det går godt for byens butikker, har de heller ikke råd til at give sponsorater og præmier til foreningers virke, man ville ikke kunne give indflytterkurve til byens nye beboere, og i det hele taget er der en stor symbiose mellem handel og fritidsliv.

- Tingene hænger sammen. Dit hus kan holde værdien, hvis du sørger for at handle lokalt. At der er butikker, skole, hal, svømmehal, foreninger, kultur og natur, betyder alt for at Egtved kan overleve, lyder det afsluttende fra John Erik Clausen, der inderligt håber, at alle vil være med til at holde byen i live.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce