Annonce
Egtved Posten

Carl Erik Olsen var et vidende menneske og en god ven

Carl Erik Olsen blev født 3. september 1927 og nåede at blive 92 år. Han har altid været en "tingsmand", som han selv kaldte det. Sin alder illustrerede han med en snor med træringe på. Hver træring repræsenterede et år i livet. Han brugte ofte denne livstræsnor til at visualisere, hvor gammel man er, når han talte med børn. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Egtved: Det er med vemod vi hører, at Carl Erik er gået bort, men hans sidste tid var heller ingen dans på roser. Hans kræfter og livsmod var blevet opbrugt.

Da Carl Erik og hans kone Vibeke for mange år siden slog sig ned ved deres elskede Brudesø ved Egtved sammen med deres tre drenge, var vi nogle af de første, som de kom i forbindelse med, idet vi havde børn på samme alder i Egtved skole.

Carl Erik blandede sig hurtigt på sin beskedne måde i mange ting, og vi andre opdagede hurtigt hans evner. Derfor var det helt naturligt, da han involverede sig i borgerforeningen, at han kom i bestyrelsen og blev museumsforeningens første formand da den blev oprettet. Hvem husker for eksempel ikke hans vise om ”et hvidkalket hus i Egtved” og ganske fortjent blev han æresmedlem i museumsforeningen på sine gamle dage. Utallige er de pilefløjter, der er skåret, og de historier han har fortalt gennem årene til lydhøre børn, ja problemet var næsten at få ham til at holde inde igen.

Carl Erik fortalte flere gange om sin fattige opvækst, men gode ungdomsår i Århus. Han samlede på plakater og alt muligt andet gennem årene og havde en hukommelse som få. Ja, han fik en bogpræmie for sine erindringer om opvæksten, hvor han selv kaldte sig ”et bette skravl”.

Ved et tragisk trafikuheld mistede ægteparret en af drengene for mange år siden. De senere år har sønnen Lars Peter overtaget deres delvis selvbyggede hus, medens Vibeke og Carl Erik fik sig indrettet i det gamle originale hus ved Brudesøen. Den anden søn Carl Henrik bor i Århus.

I mange år var Carl Erik en værdsat sløjdlærer på skolen i Vejen og Esbjerg. Hans gode håndelag kom for år tilbage forsamlingshuset til gode ved flere renoveringer, som bestyrelsen var medvirkende til.

Vi vil mindes Carl Erik og hans gæstfrihed, når han serverede sine ny røgede ørreder og fortalte sine historier.

Æret være hans minde.

/Lars Peter Lund

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Læserbrev: Vi har brug for hinanden

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Klumme: Lys i mørket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julekoncert i Bredsten Kirke

Annonce