Annonce
Egtved Posten

Det ønsker borgere sig i Egtved

Aftensang i Egtved. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Der er roser til byens handlende og de fleste prioriterer at handle i Egtved, men der er også ønsker om flere muligheder. Læs her, hvad borgere på Facebook har svaret på avisens spørgsmål.

Egtved: Avisen har på Facebook spurgt borgerne, hvad de tænker er rigtigt godt ved Egtved som handelsby, og om der er noget, man savner i byen, og hvor meget man handler her.

Mange roser Egtved som handelsby, og prioriterer at sørge for at handle i byen. Der er store roser til butikkerne for både at være velassorterede og for at yde en høj service. Samtidig kan man også læse, at flere synes, at der for eksempel mangler en Matas, en Kop & Kande, en trælast og byggemarked, hvor man kan gå rundt og vælge i en fysisk butik. Nogle efterlyser samtidig en tøjbutik til børn og unge, en Rema 1000, Lidl eller Netto, og en boghandel. At Egtved godt kunne bruge en Café og endda en isbar, er der også en del, som har skrevet. Og flere muligheder for at købe et varieret udvalg af take away, er også et ønske hos nogle.

Her kan du læse et udvalg af, hvad nogle af de mange engagerede borgere har svaret.

Annonce

Hanne Hedensted: - Synes egentlig Egtved har det man kan ønske sig. Det vigtigste for mig er parkering og selvfølgelig venlighed rundt i butikkerne så alt i alt ok som handelsby

Erik Daugaard Nielsen: - Jeg bruger Egtved som handelsby, hvor det overhovedet er muligt. Jeg tror bare ikke, at der er plads til butikker som kun har lidt af det ene og lidt af det andet. Jeg mener derimod, at velassorterede butikker, som har et stort specialiseret udvalg sagtens kunne ligge i Egtved og trække kunder til. Det kræver helt sikkert også, at webhandel er en omfattende del af forretningen. Man kunne forestille sig tøj, møbler, cykler, reservedele til veteranbiler, jagt og fiskeriudstyr og meget andet. Jeg tror omvendt ikke, at vi skal vente se at traditionelle kædebutikker som Imerco, Bog og Ide, Matas, Helt Normal, osv etablerer sig her. Den tid er forbi.

Luca Bønnelycke: - Jeg savner Egtved som den var før, altså med vores børne/unge tøj butik. Trælast og fakta. Jeg er født og opvokset i Egtved og efter jeg er flyttet så det gået en smule galt med butikkerne.

Hanne Toft: - Egtved er en dejlig handelsby, jeg kører sjældent andre steder hen for at handle - men vi mangler en trælast, som flere andre nævner.

Fine parkeringsforhold, venlig betjening, meget sjældent kø af betydning i butikkerne

Hans Martin Skovsende: - Udstykke 100 eller flere byggegrunde. Eventuelt hele vejen opad Hvidegårdsvej, eventuelt et 8-10 etage højt rundt boligtårn som i Vejle, for boligejer som ikke gider haver, for jo flere borgere der er i byen, jo nemmere bliver det for butikkerne at overleve, og eventuelt trække flere butikker til.

Brian Larsen:- Jeg handler det meste i byens dagligvarebutikker. Jeg syntes der mangler prisvenlige boliger til unge mennesker, som de har råd til at betale, så de bliver i byen også under uddannelse. Alle nye lejeboliger henvender sig mest til seniorer. Et samlingssted hvor de unge kan samles. Nu er der kun en hæveautomat i byen. En café kunne også bruges

Dorthe Nielsen: - Af dagligvareindkøbene klares 99 procent i Egtved. De to vi har, er rigtig gode, savner ikke andre. Enhver lille butik der tilfører byen noget liv er velkommen, er sikker på der vil blive bakket op. Byen mangler billigere nye boliger, ikke alle har råd til at betale 7-8.000 kroner. Og så kunne det være fedt med noget take away som ikke er pizza/grill. Flere Foodtrucks som kører rundt i små byer.

Lars Hansen: - Vi handler næsten alt i Egtved. Ligesom vi kan se at folk køber benzin, vask og burger på vores Circle K tank.Det er altid dejligt når folk handler lokalt specielt i disse COVID-19 tider og selvfølgelig har vi også plads til dine køb

Heidi Søgaard Sloth: - Jeg er meget glad for vores to dagligvarebutikker, et stort og velfungerende apotek, og endelig en dygtig bager. Vi har gode håndværkere i byen, som er behjælpelig og meget servicemindede. Jeg mangler dog en fiskeforretning med fersk fisk og flere røgvarer. Men måske Røgeriet Egtved kan udvide sin fiske disk til ferske fisk også ..

Tanja Døssing: - Jeg handler så vidt det er muligt i Egtved - især dagligvarer. Men også hvis det er sko for eksempel. Og nyder at der er god plads og at de kan huske mig som kunde og for eksempel ikke behøver at forklare specielle behov igen. Jeg kunne godt tænke mig, at der blev gjort mere for at reklamere for Egtved og handelslivet i hele Egtved og ikke kun på og omkring Aftensang. De turister og pendlere, der kommer fra Kolding og skal til Billund, ser bare en søvnig oplandsby. Få flagalleen ned af Søndergade til rundkørslen også og tænk i ideer til, hvordan man kan synliggøre byens butikker til dem, der normalt bare køre igennem. For eksempel bagerens fredagsdonuts. Det kunne en pendler sagtens få lyst til at stoppe for, hvis de ved det er der og når de så er lokket op på Aftensang efter donuts, kan det jo være de opdager noget af alt det andet, der er der.

Ole Møller: - Er superglad for det nuværende udbud i byen, og foretrækker klart at handle her frem for at skulle andre steder hen. Bryder mig ikke om storcentre og alt hvad der følger med dem, og drømmer nok mest om en lokal café, når engang verdenen giver mulighed for, at man besøger sådan noget igen.

Maria Stilund Sommer: - Jeg mangler virkelig en kiropraktor.Og andet end junk food som take away. Ville være rart med asiatisk take away såsom sushi. En Lidl, Netto eller Rema1000 ville også være et hit. Vi mangler supermarked med masser af økologiske varer til gode priser. Ellers er jeg godt tilfreds: taknemmelig for vores gode optiker, tandlæge, frisør, gode butikker, genbrug, formidable Røgeriet og Egtved Slagtehus, fiskemand, thai food truck og handler 99 procent af vores varer i de lokale supermarkeder.

Helle Baungaard Thomsen: - Som tilflytter fra Vejle i 2006 var jeg meget spændt på om jeg ville savne byen, hvor jeg handlede. Det at komme “på landet” hvor der ikke lige var en gågade med mere. Den tvivl kommer til skamme. Egtved manglede ikke noget - dengang. Her var bank, tandlæger, tøjforretning, apotek, isenkræmmer, Bog & Ide, Brugsen, Fakta, ABC, Radio/TV. Så havde alt hvad jeg troede jeg kom til at mangle. Jeg behøvede ikke at tage “til byen” for eventuelt at købe en gave. Når det så er sagt vil jeg sige, at mange af de butikker jeg har nævnt er desværre lukket nu. Dem savner jeg og må indrømme at nu kører jeg gerne til Kolding eller Vejle og køber gaver. Mangler noget isenkram, legetøj, banken med videre. Og så fysisk ind i trælasten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Mindeord om Ole Have

Egtved Posten

Udstilling: Se min kjole

Annonce