Annonce
Egtved Posten

Engelsholm Højskolelegatet gav Emma langt mere end et højskoleophold

Med Engelsholm Højskolelegat er Emma Hørlyck kommet langt. Foto: Emma Boisen
Annonce

Nørup: Emma Hørlyck har siden folkeskolen satset på musikken, men da hun i 2018 modtog Engelsholm Højskolelegatet af Mads Langer og Engelsholm Højskole, satte det for alvor skub i karrieren. Nu er hun klar med sit debutalbum “Fra En Drømmer Til En Anden”.

- Det var slet ikke en del af planen, fortæller Emma Hørlyck om sit højskoleophold. Og hun fortæller videre:

- Jeg havde sådan set ikke tænkt, at højskolelivet ville være noget for mig, men så opdagede jeg konkurrencen om legatet og tilmeldte mig. Jeg tænkte “Hvorfor ikke?” - og gudskelov for det.

Til Emmas store overraskelse modtog hun Engelsholm Højskolelegatet, og det førte langt mere med sig, end hun turde drømme om.

- Årene inden Engelsholm var nogle lange kampe at komme igennem. Jeg havde ramt bunden flere gange med både stress og angst, og sådan noget tærer på krop og sjæl. Så med legatet fulgte der ikke kun et højskoleophold - der fulgte en ny tro på mig selv og min musik, og det har været altafgørende for, at jeg står, hvor jeg står den dag i dag, fortæller Emma Hørlyck.

Allerede kort tid efter opholdet på Engelsholm blev hendes dansksprogede pop-poesi anbefalet af KarriereKanonen, og siden da er det gået stærkt for den 21-årige sangerinde. Hun har i løbet af 2019 spillet koncerter i hele landet og udgivet sine to første singler, Klar Scene og Natten er lang og livet er ungt: Nu er hun så klar med debutalbummet Fra En Drømmer Til En Anden.

- Albummet er, som det også fremgår af titlen, fra en drømmer til en anden. Jeg har selv fravalgt uddannelser, for at følge min drøm om musikken, og jeg har ret tidligt i livet besluttet mig for, at det er for kort til kun at drømme om drømmen. Jeg vil udleve den. Eller i det mindste give den et forsøg. Så albummet er en opfordring og et håb om, at andre vil gøre det samme, lyder det fra Emma Hørlyck.

Emma gør det også klart, at de delvist provokerende sange ikke er til for at overskride lytterens grænser, men derimod at prikke til dem.

- En sætning som ”Vi vil alle gerne fucke med systemet, indtil vi indser, at vi først og fremmest selv skal løse problemet” har hidtil ramt på vidt forskellige måder. Nogle bliver provokeret, andre trækker på smilebåndet. For mig er det vigtigste at få lytteren til at tænke og mærke. Der er en mærkelig tendens til at kæmpe, uden at vide for hvad. Eller som sagt i endnu en sangstrofe ”En mærkelig tradition om at kæmpe eller dø – for sent at forny?”, siger Emma Hørlyck

Fra En Drømmer Til En Anden udkommer 21. februar 2020, hvor der samme dag vil blive afholdt releasekoncert i Helsingør Theater i Aarhus. Koncerten vil, som den eneste, give et indblik i tilblivelsen af albummet gennem private optagelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Klumme: Sig selv fra

Egtved Posten

Klumme: Det lokale sammenhold

Egtved Posten

Klumme: Optimisme

Egtved Posten

Høstfest med Kandis i Jordrup

Annonce