Annonce
Egtved Posten

Er vi glemt?

Jan Lundsgaard. Klummeskribent på Egtved Posten. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce

Ågård: Ved kommunalvalget i 2017 havde vi et flot besøgt valgmøde på Ågård Efterskole. Kandidater fra de politiske partier var mødt frem, de fleste i bil. En af de ”grønne” måtte beklage, at han var blevet kørt i bil til mødet. ”Der kører ikke busser herud om aftenen” var hans melding til forsamlingen. Godt set!

Der var adskillige politikere, der satte bedre kollektiv trafik i udsigt til os vælgere. Og vi kigger stadig efter en løsning. For det er ikke let at komme til eller fra Ågård/Gravens med bus. Og på nogle ruter til Vejle, skal passagerne skifte og vente i Ødsted. I et lille åbent glasskur, ”flot tilbud” til os uden for bygrænsen af Vejle.

Det gør i bedste fald hverdagen besværlig for nogle af os. For andre er det stort set umuligt at klare sig. Vores unge mennesker i byen, der har brug for at komme til enten Kolding eller Vejle, er afhængige af velvillige voksne. Der har lyst og tid til at agere taxa.

I sidste uge kørte fruen ud til landevejen mellem Kolding og Vejle, fyldte bilen med unge, der kom fra uddannelse i Vejle, og fragtede dem retur til Ågård. En tur på omkring 7 km ad en uoplyst landevej, som de unge ikke skal gå på om aftenen.

Hvordan kommer vi så videre? Flere busser er med sikkerhed dyre og i nogle tilfælde overflødige. Fra politisk side har vi fået beskeden ”Flex-taxa”. Men, prisen er højere end en busbillet.
Kan vi tænke en form for bestilt bus? Via en app, så andre kan hoppe på, og bilen kan køre med den størrelse, der er mest optimal? Sådan at vi kun har kørsel, når behovet er til stede. Det vil grønt og klimavenligt, udover at det vil forøge komforten for vores billøse indbyggere.

Her i huset har de unge mennesker flere gange sagt: "Hvorfor kan vi ikke bo i Vejle? Det vil være nemmere for os.” Vi har seriøst overvejet muligheden for at flytte. Vejet for og imod. Men det skal da for pokker ikke være nødvendigt at forlade Ågård/Gravens, bare på grund af manglende busser.

Nu har vi stadig god tid til det næste kommunalvalg. Og noget har vi fået ”herude på landet”. Der er lavet byggegrunde, som er sat til salg. Med en super beliggehed og stærke priser; i forhold til grunde i Vester Nebel fire kilometer mod syd. Lys på cykelstien fra skolen til Ø. Starup er det også blevet til. Og sol og vind skal jo deles til hele kommunen.

Vi har så meget godt at byde på og nyde uden for de store byer. Frisk luft, masser af plads, nærvær og engagement i alskens foreninger og aktiviteter. Noget, som vi ikke kan få i Vejle eller Kolding. Men - en gang imellem er vi nødt til at forlade ”reden” og tage til storstaden.

Tænk hvis udfordringen var, om ikke løst så i hvert fald, i proces til forbedret offentlig transport.

Det vil gøre vores dejlige lokalområde endnu bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Corona-aflysninger på stribe

Annonce