Annonce
Egtved Posten

Karsten har oprettet et antipsykiatrisk selskab

Karsten Mai har stiftet Dansk Anti Psykiatrisk Selskab. Foto: Mette Mørk
Karsten Mai fra Egtved vil give folk med sindslidelser en stemme, og han vil tilbyde bisidderordninger.
Annonce

Egtved: Karsten Mai er født og opvokset på Egtved-egnen, og for ham har livet ikke altid været lutter lagkage, blandt andet har en invaliderende bindevævssygdom og behandlinger på krop og psyke sat præg på hans liv.

Gennem tiden har han følt sig fejlbehandlet af systemet, blandt andet i psykiatrien, hvor han mener, at der er begået alvorlige fejlmedicineringer og fejldiagnosticeringer. Han har flere gange klaget, og han har politianmeldt det offentlige.

Nu har han bestemt sig for ikke blot at føre sine egne sager, men han vil også hjælpe andre, der ligesom han selv føler, at de ikke bliver behandlet rigtigt.

- Sådan som det er nu, har de psykisk syge ingen rettigheder. Og begynder man at klage, så bliver man slet ikke lyttet til. Tværtimod. Man bliver bare skubbet hen og gemt væk, siger Karsten Mai, der samtidig mener, at psykiatrien, som den er i dag, burde genopfindes og erstattes med en mere værdig og menneskelig behandling af de svage i samfundet.


Det er for nemt bare at stille en diagnose om en psykisk sygdom, og psykiatrien er alt for hurtige til at presse på med psykofarmaka

Karsten Mai


Annonce

Dokumentere magtmisbrug

- Jeg har set flere eksempler på, hvordan blandt andet magtmisbrug i psykiatrien og i det offentlige i det hele taget, har tynget og ødelagt menneskers liv. Og faktisk er det jo noget, som man ofte kan dokumentere ved at nærlæse deres journaler, men det kan være meget svært at komme igennem med budskaberne, for ingen vil lytte til os, pointerer Karsten Mai.

Han forklarer videre, at han mener, at magtmisbruget for eksempel kan ligge i, at nogle bliver tildelt forkert psykofarmaka, som bevirker, at patienterne bliver mere syge i psyken og kroppen, end de var, før de fik medicinen.

- Det er for nemt bare at stille en diagnose om en psykisk sygdom, og psykiatrien er alt for hurtige til at presse på med psykofarmaka, lyder det fra Karsten Mai.

Annonce

Facebook og bisiddertilbud

Karsten Mai har oprettet en Facebookgruppe, under det nyoprettede selskabs navn og han har startet en YouTube-kanal, hvor han bringer vide-dokumentationer.

Han tilbyder samtidig at være bisidder hos andre der oplever problemer og fejlbehandlinger i psykiatrien.

- Jeg har sat mig grundigt ind i lovgivningen på det her område, og så har jeg læst selv retspsykiatri, siden jeg var 16 år gammel, så jeg mener helt bestemt, at jeg er godt klædt på til at hjælpe andre, fortæller Karsten Mai.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

20 år med mode og mennesker

Egtved Posten

Udstiller i kommunens kantine

Egtved Posten

Vi mangler deltidsbrandmænd

Egtved Posten

Klumme: Lyset er på vej

Annonce