Annonce
Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Svend Erik Nielsen (DF)

Svend Erik Nielsen, byrådskandidat, Dansk Folkeparti. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kommunalvalget er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat de lokale politikere stævne i Tørskind Grusgrav. Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november. I denne artikel kan du læse om Svend Erik Nielsen (DF).

Hvem er du, som person?

Jeg er 65 år gammel, og jeg bor i Bredsten. Jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i mere end 25 år og interesserer mig meget for økonomi og samfundsforhold, og jeg har den holdning, at hvis man har meninger om politik, så skal man også selv være parat til at stille op.

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af Vejle Kommunes byråd?

Annonce

Byrådet er det demokratiske værksted i en kommune. Det er her, der debatteres, og politikker formes, og det er her, retningen for kommunes udvikling sættes. Vi er i Danmark så privilegerede, at vi kan vælge vores egne ledere, og jeg ser det som et stort ansvar at være medlem af et byråd. Jeg påtager mig gerne dette ansvar.

Hvilke forbedringer eller ændringer er der brug for på Egtved-egnen?

Egtved er i en sund udvikling, og den udvikling skal kommunen understøtte med nye byggegrunde, en forbedret infrastruktur, god skolevæsen med videre. Det kunne være godt, om der kunne blive bygget flere mindre rækkehuse eller klynger af huse i Egtved og meget gerne et seniorbofælleskab, således at der er gode alternativer lokalt til dem, der føler, at et parcelhus med have er blevet for meget. Egtved ligger lige midt i en fantastisk natur, og kommunen skal fremme mulighederne for, at borgerne kan få mere glæde af dette, og at vores natur og seværdigheder aktivt bruges til fremme af turisme og arbejdspladser i Egtved.

Der er behov for anlægsinvesteringer i Egtved, og der er også behov for politikere, der vil forsvare det, når sådanne investeringer kommer i den offentlige debat. Et eksempel: Vejles viceborgmester retter 26. oktober i TV-avisen kritik af, at Vejle Byråd i februar 2018 bevilgede 5,8 millioner kroner til en færdiggørelse af cykelstien mellem Ødsted og Egtved. En anlægsbevilling, som viceborgmesteren i øvrigt selv stemte for.

Jeg er i den forbindelse blevet interviewet til TV-avisen, og jeg blev oplyst om, at der er gennemført en trafikmåling, der viste, at den anlagte cykelsti fra Ødsted og cirka 1600 meter mod Egtved kun bliver benyttet af cirka 25 cyklister hver dag, og om jeg på den baggrund mente, at det var forsvarligt, at der var investeret millioner af skatteydernes penge i den.

Jeg måtte give journalisten ret i, at ud fra rent økonomiske synspunkter, så ville det da have være billigere at finde de 25 cyklister, og så forære dem en bil, men at en cykelsti på dette sted faktisk giver god mening. Før cykelstien blev bygget, var det meget utrygt at cykle på strækningen. Der var dybe grøfter, og vejen er meget trafikeret, og Vejle kommune fik et statsligt tilskud på 2,2 millioner kroner til cykelstien, hvilket nok var den udløsende faktor for, at cykelstien blev færdiggjort på dette tidspunkt, hvilket i øvrigt faldt sammen med, at der blev bygget svømmehal i Egtved. Den kommentar valgte DR så ikke at bringe, men det blev da til 10 sekunder, hvor jeg kunne redegøre for, at vi politikere overalt bliver mødt med ønsker til cykelstier, og at vi kommer til at bruge flere penge på cykelstier de kommende år.

Egtved Posten fik sig et lille "stævnemøde" i Tørskind Grusgrav med kandidaterne til byrådet i Vejle Kommune. Alle kandidater har stærke relationer til Egtved-egnen. Fra venstre ses Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kandidaterne på Egtved-egnen

Egtved: Egtved-egnen har sin helt egen historie, sit eget særpræg og egne behov, men egnen er samtidig også en vigtig del af Vejle Kommune på alle mulige måder.

Kommunalvalget 2021 er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V) stævne i Tørskind Grusgrav, hvor både storslået natur og kunst går op i en højere enhed.

Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce