Annonce
Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Lars Schmidt, byrådskandidat, Venstre. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kommunalvalget er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat de lokale politikere stævne i Tørskind Grusgrav. Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november. I denne artikel kan du læse om Lars Schmidt (V).

Hvem er du, som person?

Jeg har været medlem af byrådet siden 2010 og er i mit civile job chefkonsulent på KHL i Kolding. Jeg er gift og har to drenge på vej gennem uddannelsessystemet. Mit værdigrundlag hviler på værdierne: Frihed under ansvar med respekt for fælleskabet.

Jeg er rundet af min tilknytning til landbruget. Jeg holder af at færdes i vores fantastiske natur, om det er på gåben eller med fiskestangen. Jeg sætter stor pris på vores storslåede landskaber og vores kulturhistoriske værdier på Egtved-egnen. Værdier, som vi skal passe på. Det kom senest helt konkret til udtryk i arbejdet med at lægge et politisk pres for at forhindre en ny motorvej tæt forbi vores allermest værdifulde natur i Vejle Ådal og Syvårssøerne. Et arbejde, som heldigvis lykkedes.

Annonce

Hvorfor er det vigtigt for dig at være en del af Vejle Kommunes byråd?

Jeg arbejder under tre centrale ord: udsyn, indsigt og omtanke. Udsyn, fordi vi som politikere skal evne at tænke langsigtet og have visioner. Indsigt, fordi vi skal sætte os ind i problemstillingerne. Omtanke, fordi vi skal søge de rette afvejninger og hensyn i de politiske beslutninger.

Jeg brænder for at få ting til at ske og bruger gerne min faglighed og interesser inden for især klima, natur og miljø. Jeg arbejder for, at politik skal have rod i almindelige menneskers hverdag. Vi har for eksempel lige nu en stor opgave med at skabe bedre forhold i vores ældrepleje. Jeg ønsker, at der tænkes i helheder, og at vi i en stor kommune som Vejle opretholder en god balance mellem by og land, når det gælder udvikling og investeringer.

Hvilke forbedringer eller ændringer er der brug for på Egtved-egnen?

Vi skal have et nyt formidlingsområde ved Egtvedpigens grav. Nu skal det altså være. Vi skal i gang med at udleve Vejle Kommunes klimaplan. På Egtved-egnen helt konkret ved udfasning af gas- og oliefyr i vores landsbyer og landområder. Ved udtagning af lavbundsjorde og skovrejsning skaber vi samtidig nye naturområder. Vi skal fortsat arbejde med trafiksikring for de bløde trafikanter og finde nye løsninger til forbedring af den kollektive trafikbetjening af vores bysamfund. Endeligt skal vi understøtte, at vores lokalområder fortsat kan udvikle sig med handel, erhverv, kultur/idrætsliv og bosætning - helt konkret ved at understøtte by- og landsbyvisionerne.

Egtved Posten fik sig et lille "stævnemøde" i Tørskind Grusgrav med kandidaterne til byrådet i Vejle Kommune. Alle kandidater har stærke relationer til Egtved-egnen. Fra venstre ses Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V). Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Kandidaterne på Egtved-egnen

Egtved: Egtved-egnen har sin helt egen historie, sit eget særpræg og egne behov, men egnen er samtidig også en vigtig del af Vejle Kommune på alle mulige måder.

Kommunalvalget 2021 er lige om hjørnet, nærmere betegnet 16. november, og avisen har en efterårsdag i silende regn haft sat Gitte Frederiksen (V), Svend Erik Nielsen (DF), Sten Byriel (LA), Morten Skovlund (S), Henrik Sandholm (K), Søren Peschardt (S), Lars Schmidt (V) og Thyge Havgaard Bjerring (V) stævne i Tørskind Grusgrav, hvor både storslået natur og kunst går op i en højere enhed.

Alle kandidaterne har svaret på tre spørgsmål. Måske det kan være et bidrag til at kunne lære dem bedre at kende, før du sætter krydset 16. november.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Julen er hjerternes tid, og julehjælpen er nær for de som har brug for den

Egtved Posten

Mindeord: Palle ville så gerne nå at blive 100 år, men sådan skulle det ikke gå

Egtved Posten

Klumme: Ligestilling

Egtved Posten

Kendt ansigt blandt mange er nu en del af byens handlende: Christian er specialist i sport hos Sportigan

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Meget fin dame besøger tøjbutik: Hun er mest grøn og meget naturlig

Egtved Posten

Navne: 25 års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Klumme: Hvor skal vi bo – by eller land?

Egtved Posten

Der bliver heller ikke juleoptog i år: - Men vi skal nok sørge for masser af julestemning alligevel

Egtved Posten

Her på skolen går de klædt som i gamle dage: Elever og ansatte fejrer, at det er 300 år, siden byen fik sin skole

Egtved Posten

Butikker arrangerer amerikansk lotteri for kunderne

Egtved Posten

Få overblikket her: De er ude, de er inde, og de er nye - og så mange stemmer fik de

Egtved Posten

Klumme: Fokus på trafikken

Egtved Posten

Lynge nyder sin nye tilværelse i De gamles hjem: - Jeg har endda tid til at lave mad, inden min kone kommer hjem

Egtved Posten

Søren Peschardt er indstillet til Dannebrogordenens Ridderkors

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Henrik Sandholm (K)

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Morten Skovlund

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Gitte Frederiksen (V)

Egtved Posten

Byrådsmedlem efter tv-indslag: Cykelstier er ikke overflødige - heller ikke i landområderne

Egtved Posten

Derfor mister Vester Nebel sin eneste selvstændige bager: - Jeg har i en periode haft en arbejdsdag på 17 timer, og det holder ingen jo til

Egtved Posten

Mød dine lokale kandidater: Lars Schmidt (V)

Annonce