Annonce
Egtved Posten

Mediecenter er igen klar med kurser for seniorer - og så skal et helt nyt kursustilbud prøves af

Egtved Mediecenter er klar med et nyt tilbud, Aktiviteter og IT, hvor kursisterne den første time går en rask tur eller hygger sig med forskellige aktiviteter, inden anden time dykker ned i forskellige IT-emner efter kursisternes ønske. Collage: Agnes Jepsen
Egtved Mediecenter er klar til en ny sæson med it-kurser for mænd og kvinder 60 år+. Efter to sæsoner med nedlukninger og coronarestriktioner glæder mediecentret sig nu til at kunne byde på kurser på stort set vanlig vis. Og så har corona-perioden givet grobund for en helt nyt tilbud, Aktivitet og It.

Egtved: Mennesker i alderen 60 år og opefter har i cirka 20 år kunne blive klogere på computere, mobiltelefoner, internet og IT generelt hos Egtved Mediecenter på Egetoft.

Interessen plejer at være stor. Og mon ikke den bliver det igen i den kommende sæson, der starter fra 6. september.

Her står mediecentrets vejledere  klar på en række forskellige kurser til at undervise i eksempelvis brug af iPad/tablet, smartphones, NemID, slægtsforskning og Windows 10.

Annonce

- Vi glæder os til en ny sæson. Især efter to sæsoner med nedlukninger, restriktioner og begrænsninger glæder vi os nu til en sæson, hvor vi kan vende tilbage til nogenlunde almindelige rammer, fortæller Villy Nielsen, formand for mediecentrets styregruppe.

Foruden de velkendte kurser, der plejer at være god tilslutning til, holder mediecentret løbende øje med, hvad der rører sig i forhold til IT, således at vejlederne er klar til at undervise i nye emner.

- Vi forbereder os i øjeblikket på, at der i løbet af efteråret kommer en erstatning for NemID, nemlig MitID. Det vil vi til den tid være klar til at hjælpe med. Vi ved også, at der snart kommer en ny version af Windows, en version 11, hvor der uden tvivl også bliver nogle forandringer, som vi i løbet af det tidligere forår næste år forventer at udbyde kurser i, forklarer han og tilføjer:

- Vi prøver hele tiden at være opdaterede og være på forkant, så vi kan være klar til at hjælpe vores kursister.

Aktiviteter og IT

Men allerede fra sæsonstart er et nyt kursus på programmet. Nemlig Aktiviteter og IT. Idéen til kursus opstod lidt af sig selv i efteråret.

- Da vi i efteråret blev lukket ned på grund af corona-restriktioner fortsatte en anden vejleder Jens Olesen og jeg med at mødes med hver vores datastue-hold. Vi mødtes udendørs til en travetur og fik derefter kaffe og kage. Under snakken ved kaffen blev der tit spurgt ind til dit og dat - det kunne være et lille problem, de gerne ville have løst på deres computer eller et eller andet ved mobilen, der drillede. Efter nogle gange på den måde, var det jo helt åbenlyst, at vi havde grobund for en ny slags kursus, idet alle deltagere syntes, det var så dejligt at trave en tur sammen forskellige steder, fortæller Agnes Jepsen, der er vejleder hos Mediecenter Egtved.

Da hun til forud for den kommende sæson oprettede et hold, meldte der sig så mange kursister, at hun måtte oprette endnu et hold, og da det hold også blev fyldt op, måtte endnu et hold oprettes. Så nu bliver der faktisk tre hold hver uge - mandage, tirsdag og torsdage, alle dage fra klokken 13-15.

Den første times time hver gang er sat af til aktiviteter, der varierer fra gang til gang. Det kan være eksempelvis en travetur fra Egetoft, en times petanque på banerne på Overgårdvej, en times travetur ved Skærsø, hvor der arrangeres fælles kørsel, en times minigolf i Lalandia i Billund, eller brætspil på Egetoft.

Efter en fælles kaffepause venter så cirka tre kvarters fokus på IT. IT-delen bliver også afvekslende, idet emner vælges ud fra kursisternes ønsker. Undervisningen tilrettelægges sammen med kursisterne, så der hver kursusgang aftales, hvad man skal kigge på næse gang.

- På denne måde involveres kursisterne i de emner, vi kommer igennem - og jeg forventer, at hver kursist vil føle sig mere integreret i i undervisningen på den måde, og dermed også får større glæde af at være med, forklarer Agnes Jepsen.

Annonce

Hjælpecaféen må vente lidt

Villy Nielsen og resten af styregruppen og vejlederne glæder sig nu til den kommende sæson, der efter to år med nedlukninger og stramme restriktioner altså tegner til at blive stort set, som det plejede inden corona.

- Vi skal selvfølgelig stadig holde afstand, spritte af og bruge sund fornuft, men derudover har vi jo her med en gruppe mennesker, der måske med enkelte undtagelser er færdig vaccinerede, så risikoen ved at deltage burde være meget lille, siger han.

Eneste lille minus er, at den hjælpecafé, mediecentret også plejer at tilbyde, indtil videre er sat i bero.

- I hjælpecaféen kan man komme med sin telefon, tablet, computer eller hvad det måtte være, som man har et problem med, og så forsøger vi i fællesskab at få det løst. Det plejer at være godt brugt. Men da vi lige nu er lidt uklare på afstandskravene, har vi valgt at sætte hjælpecaféen i bero for nu, da man plejer at sidde ret tæt, når man skal kigge på den samme telefon eller tablet sammen. Og så håber vi at kunne sætte gang i den igen snarest, siger Villy Nielsen.

Den samlede kursusoversigt kan findes på Egtved Mediecenters hjemmeside. Her finder man også kontaktoplysninger og oplysninger om, hvor man tilmelder sig de forskellige kursustilbud.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Flere medlemmer i Ældrerådet vil hellere vil afholde fredsvalg end fremmødevalg, fordi kandidaterne er så få: Formanden er uenig og går af

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Se billederne: En æra sluttede i Fynslund - Sepp sagde farvel som aktiv i fodbold

Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Eriks første sværd lå ved hans side om natten: - Begrænsningens kunst er vanskelig, men jeg kunne godt tænke mig en bronzekanon

VEJLE

Vejle Spildevand skal opspore corona i vandet fra dit toilet: Smitten kan måles i kloakken, inden du bliver syg

Egtved Posten

Egtved summede af liv i lørdags

Egtved Posten

Dyrene er væk fra stalden: Nu gives der i stedet liv til hundeportrætter, natur og dåser på papir

Egtved Posten

Per kan fejre 25-års jubilæum i Lego Koncernen

Egtved Posten

Aktivitetscenter melder ud: Handymænd, besøgsvenner og aktiviteter kører igen i højt gear efter den lange nedlukning

Egtved Posten

Tucan Club kåret som en af Europas bedste

Egtved Posten

Tyveknægte smadrede ruder og stjal festtøj og overtøj

Egtved Posten

Det er over 70 år siden: Nu dukker minderne ud af buskadset, og noget vækkes til live

Egtved Posten

Lørdag blev Regner hyldet for noget, som ikke ret mange kan bryste sig med

Egtved Posten

Egtved er klar til at vise sig frem for voksne og børn

Egtved Posten

Hos Ulvedal er der nu gået 35 år med ost på menuen

Egtved Posten

Efterskole og friskole vil bygge til for 40 millioner kroner

Egtved Posten

Fredag aften siger Sepp Piontek definitivt farvel til det aktive fodboldliv: Det sker i en lillebitte by, der bliver løbet over ende

Egtved Posten

Nu har du muligheden for selv at grave en sensation op af mulden: Arkæologer inviterer borgere med til udgravning ved Egtvedpigens grav

Egtved Posten

Oldboyslandsholdet vs det lokale oldboyshold i Fynslund

Egtved Posten

Kan vi ikke blive enige om, at nu har vi haft cykelløb nok her for de næste par år?

Egtved Posten

Jeg kunne se deres skygger nede på landevejen. Det var ikke sjovt: Olga fyldte for nyligt 100 år. Læs hendes særlige historier her

Egtved Posten

Cykelklub i replik: Vi ved, at kommunikationen med mange Egtved-borgere gik galt, og det tager vi til efterretning

Egtved Posten

Dameaften på vej: Multikunstner og forfatter taler om livsglæde i med- og modgang på en lyserød aften

Egtved Posten

Mødet mellem kunstneren og publikum: Fire lokale kunstnere åbner dørene

Annonce